A cigányok nem értik

A cigányok nem értik, hogy lehet az, hogy nem a fasiszta magyarok öltek cigányt.

Úgy tesznek mintha az első eset lenne az, hogy cigány öl cigányt.

Romnet szerint: Egy háromgyermekes roma házaspárt öltek meg kézigránáttal Pécsett. A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa soron kívüli tájékoztatást kért az országos rendőrfőkapitánytól a Pécsett november 18-án éjjel egy roma család elleni, két ember halálával végződött támadás ügyében. A kisebbségi ombudsman szerint kisebbségi jogi szempontból elfogadhatatlan és a bűnügyi nyomozástan szabályaival is ellentétes, hogy egy ilyen kirívóan erőszakos, a köznyugalmat súlyosan megzavaró bűncselekmény kapcsán szinte azonnal - feltehetőleg érdemi vizsgálat nélkül - a rendőrség kizárta az esetleges rasszista motívumot. A válasz egyértelmű:

  • 1./ Az áldozat a rendőrség előtt ismert cigánybűnöző volt, és [pont]
  • 2./ A rendőrség meg kívánta előzni (a tények ismeretében) Tamás Gáspár Miklós humanista fajvédő legújabb magyarellenes kiáltványát „a fasiszták gránáttal öltek”

A rendőrök alig két óra alatt kizárták, hogy a gránátot azért dobták be, mert a házban cigányok laknak. Roma szervezetek viszont nem értik, hogy lehet ezt ilyen gyorsan kizárni. Kovács István, a Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke azt a kérdést tette fel a sajtó képviselőinek, hogy miért mindig csak cigányemberekkel történik ilyen tragédia.

  • 1./ Mert loptok
  • 2./ Mert hazudtok
  • 3./ Mert élősködtök… stb.

Barikad.hu írása: Baranyában nem ez volt az első olyan támadás, amelyet kézigránáttal hajtottak végre.

Először 2001-ben egy négygyermekes Alsószentmártoni családapa bal lábába egy géppisztoly-sorozatot eresztettek, túlélte az esetet.

2003. júliusa: két gránátot dobtak a férfi házának udvarába, amelyik közül az egyik fel is robbant. A támadás során senki sem sérült meg, a tettes nem került elő. A férfi állítása szerint adósai dobták be a kézigránátot.

2004. november: a kézigránátot egy ismeretlen hajította be a férfi házának nappalijába. A gránát az ablakkeretben robbant fel, személyi sérülést nem okozott. Utóbbi a szerencsének köszönhető, a támadás idején hárman is tartózkodtak az épületben. Az anyagi kár jelentős volt, a szoba berendezési tárgyain kívül egy, az udvaron álló személykocsi is megrongálódott. A sikeres felderítés érdekében a megye akkori főkapitánya a támadást követően kétszázezer forintos nyomravezetői díjat is kitűzött, azonban a pénzdíj, és a rendőrök erőfeszítése ellenére sem sikerült az elkövető nyomára jutni.

Az ügyben megszólalt a helyi Jobbik után a megyei Gárda is. Mindkét szervezet felháborítónak tartja szervezeteik hírbe hozását, illetve követelik, hogy a rendőrség mielőbb találja meg a tettest és a nyomozás eredményeit hozza nyilvánosságra.

A Magyar Gárda Mecseki Láthatatlanok közleménye

Robbanószerkezetet dobtak kedden este 22 óra 45 perckor egy házra Pécsett, két ember életét vesztette. A bűnesetért az egyre erősödő rasszizmust teszik felelőssé a cigánykisebbségi önkormányzati vezetők. A környékbeliek rettegnek, a kisebbségi vezetők pedig figyelmeztetnek: a romák hamarosan összefognak, és visszaütnek, bosszút állnak az ellenük irányuló „gyakoribb támadások” miatt. Ezek a „vezetők” ma sajtótájékoztatót tartottak Pécs város főterén, ahol elmondták, hogy az erősödő rasszizmus, és a szélsőjobboldali szervezetek, mint például a Magyar Gárda állnak a kedd éjjeli, pécsi merénylet hátterében.

A Magyar Gárda Mecseki láthatatlanok szakasza kikéri magának, hogy alvilági ügyek miatt mocskolják be a nevét. Mint a tények is bizonyítják a Magyar Gárda kezéhez eddig sohasem tapadt vér, se bűn, ellentétben az áldozattal és egyes kisebbségi politikusokkal. Ez ügyben meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket.

A rendőrség és az áldozat rokonai szerint nem rasszista támadás volt, hanem üzleti leszámolás. Az áldozat egyébként autókkal „kereskedett", és régebben állítólag lányokat is futtatott. Neve a rendőrség előtt sem volt ismeretlen.

Magyar Gárda Mecseki Láthatatlanok szakasza

Nincsenek megjegyzések: