Minden a forgatókönyv szerint...

Megtartották a "gigantikus" találkozót. Gyurcsány és Fico találkozott és ennyi! Nincs felvétel a dunaszerdahelyi szurkolóverésekről, nincs válasz a miértekre. Nem volt szó autonómiáról, nincs változás. Egyszóval nem történt semmi meglepő, minden a forgatókönyv szerint alakult.

Az okok amiért a révkomáromi találkozó összejött: A dunaszerdahelyi rendőri brutalitás számonkérése, a magyarellenes szlovák megnyilvánulások tűrhetetlensége, a magyar kisebbséget érintő problémák megvitatása.

Ami történt: Lényegében a felsoroltakból semmi, a szurkolóverésre nincs kielégítő válasz, a szlovák rendőrök ellen nincs eljárás, de a szlovák zászló égetés ügyében folyik a nyomozás. Fico gyakorlatilag annyival elintézte az egészet, hogy majd "jobban odafigyel" koalíciós partnere, Ján Slota kijelentéseire. Erre Gyurcsány mi mást válaszolhatott volna, mint hogy ugyan válaszokat nem kaptunk, de jobban megismertük egymás álláspontját. Köszönjük Feri!
A közös haverkodás után, úgy döntött Gyurcsány Ferenc, hogy beszélgetne még a semmiről Ficoval és felajánlott egy budapesti találkozót is 2009 elejére.
A balos média szerint kemény szócsata volt és ütköztek a vélemények. Van erre egy szó: lárifári.

De azért volt egyetértés is ám. Mindkét fél elítélte a szélsőségeket. Nagyszerű. Van ma olyan államfő amelyik nem ezt nyilatkozza?

Nincsenek megjegyzések: