"Feri ne játssz a tűzzel"

Véget ért a Kossuth téren a közszféra képviselőinek tüntetése. A demonstráción mintegy 30 szakszervezet, 20-25 ezren vettek részt.       A vezetők petíciót adtak át Maxim Péternek, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkárának.

Az érintettek a tömeges elbocsátások mellett az ellen tiltakoztak, hogy a 2009-es költségvetésben megvonnák a közszolgálati dolgozóktól a 13. havi illetményt, és befagyasztanák a béreket. A Hősök terén a rendvédelmi dolgozók többsége egyenruhában sorakozott fel, a havas eső ellenére több ezren nem sokkal 11 óra után indultak innen útnak a Kossuth térre. A rendvédelmi dolgozók közül sokan transzparenseket "Hazámat szolgálom, és ti?" és zászlókat hoztak magukkal. A szakszervezetek zászlajain kívül a legtöbb saját feliratú transzparenst a tűzoltók hozták magukkal, ezeken többek között az volt olvasható: "Feri ne játssz a tűzzel", "Olts Te tüzet ennyiért".  A többi résztvevő az önkormányzati, az oktatási és az egészségügyi minisztérium, valamint az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének székháza előtt gyülekezett, onnan vonultak a Parlament elé.

Te mikor kerülsz sorra?

Cég Elbocsájtott/FŐ Tulaj
Foxconn Hungary Gyártó Kft.* 1000 külföldi
Perlos Prercíziós Műanyagipari Kft.* 116 külföldi
ISD Dunaferr Zrt.* 200 kölföldi
Magyar Suzuki Zrt. 1169 Külföldi
VT Autóelektronika Kft 400 Külföldi
Antenna Hungária Zrt. 100 külföldi
OTP Bank Nyrt. 130 Külföldi
Philips Hungary Kft. 400 Külföldi
Swietelsky Építő Kft. 200 külföldi
Strabag Zrt. 200 külföldi
Colas Hungária-csoport* 120 külföldi
Aikawa Hungária Elektronikai Kft.* 100 külföldi
Foxconn Hungary Gyártó Kft.* 150 külföldi
Alcoa-Köfém két gyára 734 külföldi
AFL Hungary Kft. 250 külföldi
IEC Kft. 400 Hazai
GYSEV Zrt. 200 külföldi
KÖVETKEZŐ ???? ÖN barátja/családja  

A pénzügyi krízisből lett globális gazdasági válság miatt még a kormány tagjai is több tízezer magyarországi munkahely megszűnésével számolnak.

TE MIKOR KERÜLSZ SORRA?

A lista nem teljes, forrás inde.hu

http://index.hu/gazdasag/magyar/elbocs/

Mai politikai elitben nincs erő változtatni sorsunk alakulásán, pusztulásba viszik gazdaságunk, nemzetünk. Mára már bizonyságát tették jobb és bal oldali parlamenti pártok, számukra első saját boldogulásuk biztosítása. Kivételt jelenthet az a ritka, egy egy önzetlen hazájáért élő politikus.

Keveslem a Jobbik célkitűzését, hogy "irány a parlament". Nemzetünk számára egy kiút rejlik a gazdasági és szociális válságból.

Jobbik kormányt, a nemzet élére!  Nem adhatjuk alább, mert elveszünk.  A jobbikban van egyedül erő és tehetség, elkötelezettség, sorsunk irányának megváltoztatásában. Ismerve politikájukat, bizton állíthatom, számukra egyedül a nemzet sorsa számít. A Jobbikra jellemző sokak érdekét sértő nemzeti gondolkodás a magyar érdek, a magyar ember, dolgozó érdekeit védő párt politikája, tüske a politikai elit szemében. Tüske a parlamenti székük alatt, nyílt beszédével, tiszta céljaival.

Jobbik: Önért, családjáért, hazájáért, egy boldog magyarországért.

Kiskunlacháza - új fejezet kezdődik

http://www.bszo.hu/node/136

horaknori Több ezren gyűltek össze Kiskunlacházán, ahol brutálisan meggyilkoltak és megerőszakoltak egy 14 éves lányt. Tiltakoznak az erőszak ellen, amelyet a polgármester és a helyiek szerint hat cigány követett el. A balliberális sajtó természetesen azt sulykolja: még nem tudni, kik lehettek az elkövetők. A balliberális sajtó természetesen 3 ezer főről ír, míg más, mértékadó források szerint legalább 5-6 ezer ember vonult végig a településen, ahol néhány agyatlan állat oltott ki egy ártatlan életet.

Mert ember nem tesz ilyet. Ezek nyomorult gazemberek voltak mind. A város egyik fórumán megdöbbentő hozzászólás érkezett az esettel kapcsolatban: a középkorban levágták a kezét annak, aki lopott, most pedig, akik gyilkoltak, és ilyen kegyetlenséggel, ilyen brutálisan, azokkal szintén hasonló eljárással kell végezni. Megdöbbentő, de jogos. Jogos, hogy a gyilkosok minimum azt kapják, amit elkövettek áldozatukkal. Miért kéne, hogy kevesebbet szenvedjenek? Inkább többet! Többszörösen. Miért kéne engedni, hogy vígan élhessenek tovább egy fűtött és barátságos börtönben könyvtárral, internettel, esténként kártyázgatva a cimborákkal? Le kell számolni velük.

Ilyen kegyetlenség után nincs más lehetőség, mint pontot tenni az ügy végére. De az a pont legyen kemény és határozott, hogy tanuljon belőle mindenki, akinek csak hasonló gondolat is megfordul az agyában. És pusztuljon minden aljas, szemét gyilkos. Örökre.

Tóth Tibor http://www.bszo.hu/node/136

Rasszista vagy? Rasszista vagy! - Csak itt, de itt mindenért!

A nagy szavakkal, mint fasizmus, vagy rasszizmus jól lehet dobálózni. És vigyázni is kell, ne mondj semmit, ne mutass semmit, de már nem is gondolhatsz rá, mert elkapnak, meghurcolnak, rád aggatják és a becsületedre menned! El akarják venni tőled, hogy neked se legyen, ne csak nekik ne. Mintha George Orwell 1984 című regényében megírt világot élnénk. A Nagy Testvér mindent lát és már a gondolatainkat is kifürkészi. Ha azt mondod változtatni kell, nem jó ez így, Magyarországot magyar emberek lakják, akkor fasiszta vagy. Mellé megkapod, hogy rasszista is. Érdekes a fasiszta jelző, hiszen lehetnél hungarista is, de fasiszta, vagy a neonáci nagyobbat üt a köz véleményben. És, ha felháborodsz azon, hogy cigányok verik a magyarokat saját otthonukban, akkor Te kőkemény rasszista vagy. Igazából, ha már aztmondod, hogy cigány, akkor is az vagy. Illetve az Ő agyukban, ha gondolsz rá akkor is. A cigánybünözést a baloldal megélhetési bűnözésnek nevezi, ez a maszlag alá takarja. Ezek szerint nekik megkéne bocsátani amit tettek? Miért kéne? Ha egy magyar tenné ezt velük, a híradókban lenne, hogy rasszista. A fura dolog az, hogy amikor cigány ver magyart, ilyen alapon az is rasszizmus. Erről nem beszélünk. A cigányoknak génjeikben van a bűnözés? Dehogyis! De az puszta tény, hogy bizonyos bűncselekményeknél nagyobb a cigány elkövetők aránya. Én utálok minden cigányt? Utálok minden nem magyart? Ostobaság. Ha magyar öl, büntessék meg! Megjegyzem meg is teszik. De, ha cigány teszi ezt? Előjön a rasszizmus kártya, jön a népes család, hogy csak megakarják hurcolni.
Nem rég egy vietnami kislány, Hien esett ki a Megasztár című vetélkedőböl. Mi jött ki ebből? Rasszizmus. Eörsi Mátyás szerint a magyar társadalom még nem jutott el arra a szintre, hogy egy vietnami kíslány képviselhesse az országot, valamelyik külföldi rendevényen. Friderikusz Sándor a helyszínen azt mondta, hogy egy olyan országban élünk, hogy egy vietnámi eddig juthatott és azért esett ki, mert nem magyar. Az az igazság, hogy igen eddig juthatott. A kislány már az előző fordulóban is a legkevesebb szavazatot kapta és azon a bizonyos estén is a leggyengébben szerepelt. Ezért esett ki. Nem azért mert nem magyar! Egyébként abszurd, hogy mindenképp azt akarjuk, hogy egy külföldi nyerjen. Mejegyzem az első Megasztárnak roma származású döntőse volt, míg a másodikat roma származású nyerte. Akkor nem szólt senki semmit. Ez lenne a világ rendje? Magunkat romboljuk lefelé? Mi nyomjuk magunk fölöttivé a kisebbségeket? Nem csoda, ha az itt élő kisebbségek lenéznek minket és a mi pénzünkből éldegélnek boldogan. Mi nem állunk ki egységesen a magunk igazáért. Velünk bármit megtehetnek és mi nem teszünk semmit, elhitetjük velük, hogy jobbak nálunk. Pedig,, ha magunkba nézünk, az lenne a nagyobb szégyen, ha vietnámi kislány elvenné a díjat egy nála tehetségesebb magyartól, csak mert Ő vietnámi. Ezek szerint Eörsi és Friderikusz szerint ez lenne az ideális ország? És tegyük fel a kérdést. Vajon vietnámban, mekkora esélye lenne, egy magyarnak bármiben is nyerni, pláne, ha rosszabb is a vietnámiaknál? Náluk ez probléma? Nem. Valahol máshol ez probléma? Nem. Hát ilyen országot élünk.
Kicsit elkapott mindenkit az Obama láz. Akkora dolog, hogy egy afroamerikai lett az elnök, hogy az itten romák is roma elnökben gondolkodnak. A baj nem az, hogy Ők ezt teszik, hiszen nyílván Ők ezt akarják. A baj az, hogy nálunk is vannak Eörsik, Friderikuszok és sajnos sok más olyan emberek, akik szintén ezt akarják. Pedig átkellene gondolni. Tényleg jó döntés erről az országról példát venni kisebbségi kérdésben, amely fennálása óta lenéz minden más országot?
Magyar vagyok! Nem vagyok rasszista! Elítélem, ha kisebbségek magyarokat bántanak, de ha lesz rá példa megteszem fordítva is. Ezért rasszistának mondanak. Pedig az a rasszizmus, amit Ők tesznek. Ilyen országot élünk, ahol a Nacionalista egyenlő a Fasisztával, a Hazaszerető egyenlő a Rasszistával. De csak, ha MAGYAR!

Végül betennék egy régi körlevelet, amit még az Olaszliszkai események korbácsoltak fel:

Utállak. Ez az ÉN véleményem. Nem a bőröd színével van a bajom. Az életeddel. Tele vannak veled a börtönök. Ellopod, amiért megdolgoztam. Bántasz engem, bántod a gyerekemet. A feleségemet molesztálod. Büdös, mosdatlan vagy. Ha visszaütök, ha véleményt mondok, meghurcolnak. Benne leszek a tévében, hogy rasszista vagyok. Pedig nem azt utálom, aminek születtél. Azt utálom, ami lett belőled. Ha a vonaton mellémülsz többedmagaddal, félelem, és undor fog el . Nem tudsz emberek közt viselkedni. Ha tudnál, lenne munkád is. A jogaiddal tisztában vagy, de a nevedet nem tudod leírni. Folyamatosan segítő jobbot nyújtok, de kihasználsz. Csak a segélyt látod. Nem is akarsz több lenni, mint ami vagy. Cigány. Cigányból csak akkor lesz roma, ha megtanul emberként élni. Van belőled néhány, akinek sikerülMert ő is akarta. Én őket hívom romának. És elismerem őket. És szívesen dolgozom velük. De téged megvetlek. Azt akarom hogy elmenj!

És Wass Albert sokatmondó sorai:

"Hát magyar földön már nem maradt magyar
ki ráncba szedné
ezt az õsi portán tobzódó
sok-száz idegent?
Ébredj magyar!
Termõfölded másoknak terem!
Gonosz irányba sodor
ez a megveszekedett új történelem!"
(Ébredj Magyar!, részlet)

Morvai ellen kampányol kollégája az ELTE-n

dr. Földi András az ELTE jogi karának egyik tanára, gyomorforgató, még diákoktól sem várt piszkálódással próbál ártani kolléganőjének Morvai Krisztinának. Az ok vélhetően politikai sértettség, ellenszenv, vagy talán féltékenység? Felnőtt ember, tanár, ide jut. Az alábbi levél és egy ráérkező reakció (melyből Én csak idézek), teljes egészében olvasható a kuruc.info weboldalon.

From: dr. Földi András
Sent: Thursday, November 27, 2008 9:41 AM
To: Kari Vezetőség
Subject: javaslat

Tisztelt Dékán Úr!

Tisztelt Kollégák!

Egy aktuális alkalomból fordulok Önökhöz. Hosszú idő, immár évek óta növekvő aggodalommal, sőt megdöbbenéssel és felháborodással figyelem a sajtóhíreken és különféle publikációkon keresztül egy főállású oktató kolléganőnknek a szélsőséges, kirekesztő politikai irányultságuk, tónusuk (amely paradox módon a legalapvetőbb keresztény értékekkel is diametrálisan ellentétes) és a megnyilatkozások stílusának színvonalánál fogva is egyetemi polgárhoz, különösen minősített egyetemi oktatóhoz mélységesen méltatlan közéleti megnyilvánulásait, amelyek azon túl, hogy megbotránkoztatatják a közvélemény széles köreit, és azon túl, hogy az adott oktatót intelligens és jóérzésú hallgatóink sokasága előtt hiteltelenné, sőt nevetségessé teszik, lejáratják a Kart, rombolják azt a különleges tekintélyt, amelyre a Kar nagyszombati megalapítása óta eltelt évszázadok során méltán szert tett.

Miután az illető oktató kolléganőnek a fenti karakterisztikákkal jellemezhető, folytatólagosan elkövetett szélsőséges közéleti megnyilvánulásai közül a legutóbbi, nevezetesen az Élet és Irodalom c. hetilap 2008. november 14-i számában megjelent olvasói levele (ld. http://www.es.hu/index.php?view=&lapszam=380) az ELTE vezető köreiben példátlan megütközést keltett, az a meggyőződésem alakult ki, miszerint a Karnak most már halogathatatlan erkölcsi kötelessége - hadd hivatkozzam csak Babitsra és Illyés Gyulára - hogy szakítson az ez ügyben eddig követett gyakorlatával, vagyis a baj elfödésére irányuló passzivitással, a némasággal. Ehhez képest feltétlenül szükségesnek tartom, hogy a kari tanács 2008. december 9-i ülésén határozatban ítélje el a fenti magatartásformát.

Szövegszerű javaslatom a következő:

"Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tanácsa aktuális alkalomból erkölcsi felelőssége és kötelezettsége tudatában kinyilvánítja, hogy mélységesen elítéli a kirekesztő politikai szélsőségesség, az emberek csoportjai, közösségei elleni gyűlölködés minden formáját. Elfogadhatatlan, sőt tűrhetetlen, ha Karunk oktatója, (még inkább, ha minősített oktatója) tanúsít ilyen magatartást. Olyan oktatónak, aki rendszeresen szélsőséges, kirekesztő politikai megnyilatkozásokat tanúsít, amelyek tónusuktól, stílusuktól eltekintve is mélységesen méltatlanok az egyetemi oktatóhoz, nincs helye az egyetem polgárainak közösségében."

Kérem a T. Vezetőséget a fentiek átgondolására, a következő vezetőségi ülésünkön való előterjesztésre tekintettel.

Tisztelettel:

Földi András


Részlet a kuruc.info-hoz beküldött levélből:

"Ez a levelem nem Földi ellen irányul, őt tudása miatt maximálisan tisztelem, azonban akármilyen okos nemzsidó elme is, mindenképpen korlátoltságra vall, hogy nem ismeri fel civilizációnk és nemzetünk égető problémáit. Ezért az alakításáért szégyellheti magát, és biztos vagyok benne, hogy szégyelli is magát, de úgy látszik, ráfér a lelkiismeretére, hogy a zsideszesek érdekében, akik dékánhelyettest csináltak az addig mellőzött és a fősodratú cionisták által háttérbe szorított professzorból, gusztustalan aljas eszközökkel, simon wiesenthalos egyetemi körlevelekkel támadja a kar egyik emberileg és szakmailag kiváló oktatóját.

Tisztelettel:

X.Y., Földi András egykori kollégája, az ELTE ÁJK korábbi oktatója

Utóirat:
Kedves András, ha eljut Hozzád ez a hozzászólás, kérlek, tedd fel magadnak a kérdést: Akkor is bántanád Morvait, ha a Fidesz EP-listáját vezetné? Vagy akkor inkább nem győznél saját karriered érdekében dörgölőzni hozzá? Tényleg nem tartod problémának azokat, amiket Morvai annak tart (pl:. cigánybűnözés) és mindenképpen csak akkor változik meg a véleményed, ha a Te lányaidat fogják megerőszakolni és megölni a cigányok, mint most a szerencsétlen kiskunlacházi lányt? Vagy annyira korlátolt, jámbor keresztény vagy, hogy még akkor sem? Nem bántja a lelkiismeretedet, hogy Morvait fúrod, de a drogpárti és buzipárti kollégáidat csak a négy fal között mered bírálni, akkor is visszafogottan?"

A Jobbik szerint inkább a cigánybűnözéssel kellene foglalkoznia a hatóságoknak

Az elmúlt hetekben a balliberális média és a politika részéről bizonyos bűncselekmények kapcsán felelőtlen fasisztázás, uszítás és bűnbakképzés folyt. Ebben a folyamatban a Jobbikot, a Magyar Gárdát, illetve az egész nemzeti oldalt igyekeztek a bűncselekmények elkövetőiként sugalmazni. Lassan már oda jutottunk, hogy a szervezett alvilág vígan gyilkolászhat, nem kell mást tennie mint robbantani még egyet és ráfogni a Gárdára.
Itt az idő, hogy megálljt parancsoljunk a magyarországi közbiztonság végletes lerombolásának. Követeljük, hogy a rendőrség minél hamarabb derítse fel a bűncselekmények elkövetőit és tájékoztassa a közvéleményt a nyomozás eredményéről! Ezáltal megálljt lehetne parancsolni a balliberális sajtó és bizonyos kisebbségi vezetők polgárháborús uszításának. Amennyiben a rendőrség nem tud végre eredményeket produkálni, két lehetőség maradt: vagy nem tudja, vagy nem akarja. Az első esetben alkalmatlan a feladatára, a második esetben pedig már a politika és az alvilág összefonódásáról beszélhetünk.
Arra kérjük a belügyi szerveket, hogy ne a nemlétező rasszizmus ellen, hanem a vidéken élő milliók életét megkeserítő, burjánzó cigánybűnözés megállítására állítsanak fel speciális egységeket és alkossanak stratégiát.
A Jobbik a rend és a törvényesség pártja, mi mindig betartottuk és betartjuk a törvényeket, és Magyarország minden állampolgárától és szervezetétől ezt várjuk viszont. Ebből kiindulva minden magáról megfeledkezett rágalmazón és megélhetési kisebbségi vezetőn, aki nem válogatta meg kellő megfontolással a szavait, jogi úton veszünk elégtételt

Vona Gábor, a Jobbik elnöke
November 21.-ei közleménye
November 23.-a hajnali 3 óra, Nórát Kiskunlacházán megerőszakolják és megölik a cigányok

Véget nem érő cigányterror: 14 éves magyar lányt erőszakoltak és gyilkoltak meg

Igen, a kiserdőről van szó. Ez mondjuk eléggé elferdítve jött ki a médiában. És valóban rosszul veszi ki magát, hogy közeli diszkó. A művelődési házban volt egy diszkó-féleség; a fiatalságnak afféle "sulibuli": átlagéletkor 14-18. Szóval ezt senki ne úgy képzelje el, mint egy állandó felnőtt diszkót.
Az az "erdő" pár fából áll, a művháztól két percre. És azt is elárulom, a rendőrség ott van 150 méterre a művháztól, a lány meg kb 5 percre lakott a művháztól. Ki nem merte volna elengedni a tinidiszkóba így a gyermekét?
Megvannak igen, 6 cigó. Pár napja írtam is, hogy tuti azok voltak, akkor le voltam hurrogva. Nevet nem akartam írni, de tippem volt Sz. Z. Utálatos egy köcsög. Még 14-15 évesen is állandóan zaklatott engem, barátnőim, minden lányt akit tudott, egyszer anyám fenekét is megtalálta az utcán. Átok rájuk!!!
igen megvannak a tettesek A Sztojkáék voltak, hármat már ismernek. Három még nincs meg. Akiket, ismernek azok a Sztojka Zolika (kis Zolika), Dzsúlió meg a Ricsike.
Érdekes, hogy a sajtó mennyire nem mer foglalkozni azzal a ténnyel, hogy cigányok öltek! Bezzeg ha fordítva történt volna! Pénteken este felvonulás lesz az "erőszak ellen" lacházán.
A rendőrök, jobban mondva a kommandósok már akcióban vannak. Részletek lassan a hírekben szerintem. Igen ezt a tényt az egyik netes oldal is, ami beszámolt az esetről is elhallgatja, pedig igen fontos szerintem hogy cigányok voltak. Ráébredhetnének már ott fönt, hogy nem rasszizmusról van itt szó, hanem arról hogy ezek az egyedek társadalomrombolók, agresszívek, s nem kéne annyira védeni őket. Halálbüntetést vissza, két okból: visszatartó erő és van aki méltó rá, lásd kiskatona 1988-ban 9 éves lányt erőszakolt meg és végzett ki. Halálbüntetést kapott. Ki fogadta volna vissza x év múlva? Senki. Megérdemelte. TELJES CIKK KURUC.INFO
Mikor elolvastam a Kuruc.info cikkét megdöbbentem a híren.
Több helyi forrásból is úgy értesült, hogy 6 cigány volt a tettes, akik közül többet állítólag már el is fogtak. A buliból hajnalban hazafelé tartó magyar lányt megerőszakolták, megfojtották, majd élettelen testét ruhájától megfosztva az út szélére dobták Kiskunlacházán.
Az eset még múlt hét szombatján történt. H. Nóri az otthonuktól 3 utcányira lévő művelődési házba ment bulizni, a kedvenc együttese koncertjére. Hajnali háromkor elindult haza, ekkor többen felajánlották, hogy elkísérik, de ő ezt visszautasította. Élete utolsó, és egyben legrosszabb döntése volt ez...
Holttestjére édesapja talált rá a művelődési háztól két percre, egy bokros részen. A lány szinte teljesen meztelen volt, nyakán fojtogatás nyomai látszódtak, helyszíneléskor a ruháit megtalálták a bugyija kivételével. Megerőszakolták. Pólója fel volt tűrve a nyakáig, vélhetően azért, hogy a gyilkos láthassa a melleit. Gyönyörű lány volt, néhány vadállat cigány pedig úgy gondolta, kiéli az ösztöneit: a nemi erőszakot és a gyilkolást.
Tekintsen meg egy emlékvideót az újabb magyar áldozatról!
Ezt már nem tűrhetjük tovább, az államilag támogatott cigányterrornak véget kell vetni.
Elég!
Minden áldozatuk könnye, vére hulljon a fejükre, csak úgy cigányosan kívánjuk nekik:
"a rák egye ki a szíveteket"!
Magyarként, egyként osztozunk az áldozat családjával és ha kell bosszújával.

Magyarok három erénye

Amikor Isten megalkotta az embert, úgy döntött, hogy minden népnek két erényt oszt. Így az angolokat rendszeretővé és törvénytisztelővé, a németeket kitartóvá és a tanulékonnyá, a japánokat munkabíróvá és türelmessé tette.
A magyarokhoz érve arra kérte Gábriel arkangyalt, hogy a következőket jegyezze fel:
-Ezek legyenek okosak, becsületesek és a kommunistákra szavazzanak!
Amikor a világ teremtése befejeződött, az arkangyal felhívta az Úr figyelmét:
-Atyám, a Föld összes népének két erényt osztottál, de a magyaroknak három van. Ez azt jelenti, hogy ők jelentősebbek lesznek a Föld összes többi népénél. Ez lenne a Te akaratod?
-Igazad van, mondta az Úr, nem lenne igazságos. De mivel azt már nem illik visszavenni, meg kell oldani a helyzetet. Mostantól a magyarok megőrzik a három erényt, de azért, hogy ne nőjenek más népek fölé, egyikük sem bitorolhat egyszerre kettőnél többet.
Ezen egyszerű oknál fogva az a magyar, aki a kommunistákra szavaz és becsületes, nem lehet okos is. Aki okos és a kommunistákra szavaz, nem lehet becsületes is. De aki okos is és becsületes is, az soha nem szavazhat kommunistákra!
Anti

A Jobbik és a Magyar Gárda közös ajándékgyűjtése beteg gyermekeknek

jobbik_kep A Jobbik a karácsonyi ünnepek közeledtével ajándékgyűjtést hirdet kórházban lévő beteg gyermekek, illetve gyermekotthonok lakói részére. Ezen akcióhoz a Magyar Gárda is csatlakozott, valamint a Barikád.hu hírportál felajánlotta az akció médiatámogatását.

Kérjük, hogy a társadalmi szolidaritás jegyében, járuljanak hozzá ehhez a karitatív misszióhoz. Várjuk azok felajánlását, akik a nemzeti együvé tartozást ajándékaikkal bizonyítanák, különösen a magyar érzelmű játékforgalmazókét. Elsősorban új vagy újszerű állapotban lévő játékokat, mesekönyveket várunk.

Az adományokat a Magyar Gárda gárdistái és a Jobbik képviselői fogják átadni gyermekkórházak kis betegei és a gyermek otthonok lakói részére. Kérjük, felajánlásaikat juttassák el a Jobbik Országos Hivatalába (1113 Budapest, Villányi út 20/a, nyitva hétköznaponként: 9-17 óra)

A misszió fővédnöke: Ifj. Hegedűs Loránt, református lelkipásztor.

Adományozó szándékukat jelezhetik telefonon és e-mailben is várjuk, az alábbi elérhetőségeken:

telefon: Kassai Eszter 06/70-379-9066
e-mail: szervezes@jobbik.hu, pest.kapitany@magyargarda.hu

Szilvási Péter,
a Jobbik szervezési igazgatója

Kiss Róbert,
a Magyar Gárda országos főkapitánya

(jobbik.hu)

Mozgósítás a november 29-i tiltakozó tüntetésre

A Civil Nemzeti Csúcs november 15-én úgy döntött, hogy társadalmi ellenállást szervez azzal a politikával szemben, amely a válság árát a dolgozókkal akarja megfizettetni.szolgai_naptarKöveteljük a kormánytól, azonnali hatállyal vonja vissza bér- és nyugdíjcsökkentő intézkedéseit, továbbá a kis- és közepes vállalkozói terhek növelését. Elhatároztuk, hogy követeléseink alátámasztására november 29-én tiltakozó megmozdulást tartunk a szakszervezetekkel.Varga Lászlóval, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnökével ma telefonon beszéltem, és tudatta velem, hogy nem történt, és 29-ig nem is várható érdemi előrelépés, a kormánnyal folytatott tárgyalásaikon, ezért kitartanak a tiltakozó megmozdulás mellett. Különböző konföderációkhoz tartozó több mint húsz közalkalmazotti szakszervezet szervezi a tüntetést, országos mozgósítással.Varga László ismeri a Civil Nemzeti Csúcs állásfoglalását, és fontosnak tartja a civil társadalom részvételét a tiltakozó tüntetésen, melyet 29-én, szombaton 13 órakor tartanak a Kossuth téren. Három helyszínről, köztük a Hősök teréről (ez a leghosszabb menet) vonulnak a Kossuth térre. Beszédek csak a minisztériumok előtt hangzanak el, a Kossuth téren petíciót adnak át, és felolvassák a szolidaritási nyilatkozatokat.Határozataink és a fentiek alapján kezdeményezem:1. Mozgósítsuk a népet a tüntetésen való részvételre, illetve arra, hogy az emberek szervezzenek tiltakozó megmozdulásokat a bérek és a nyugdíjak csökkentése ellen, a kisvállalkozók fennmaradásáért a különböző településeken, vidékeken, összefogva.2. Juttassuk el nekik a Civil Nemzeti Csúcs határozatait!3. Hozzunk nyilvánosságra és juttassunk el nekik mozgósító felhívást, és terjesszük a lehető legszélesebb körben (1-2 napon belül előterjesztjük). Ebben a felhívásunkban vállaljunk szolidaritást a dolgozók sztrájkmegmozdulásával is, és magunk is mozgósítsuk a dolgozó társadalmat a Civil Nemzeti Csúcs nevében.Javaslom a szervezés azonnali beindítását minél nagyobb tömegek országos mozgósítása, és budapesti felvonultatása érdekében!Simó Endre

Interjú a Nemzeti Őrsereg kommunikációs tisztjével

18 A Felvidék egy részének visszacsatolását kimondó bécsi döntés 70. évfordulója alkalmából két hete bevonult Királyhelmecre a magyar Nemzeti Őrsereg huszonnyolc, katonai egyenruhába öltözött tagja. Bodrog László, a Nemzeti Őrsereg kommunikációs tisztje azt mondja, az Árpád-sávos karszalag ellenére semmi közük a Szálasi-féle nyilaskeresztes párthoz; ők például a hun–magyar folytonosság eszméjét hirdetik.

Azt állítja, azért masíroztak át egyenruhában Szlovákiába, hogy a magyar kormánynak üzenjenek.

A kihallgatás során mi érdekelte leginkább a szlovák rendőröket?

A tényekre voltak kíváncsiak. Az csak a kihallgatás végén derült ki számunkra, hogy az Árpád-sávos karszalagunk, illetve az azon található szimbólum, az ősi rovásírás H betûje Szlovákiában tiltott önkényuralmi jelképnek minősül.

Önök szerint mit szimbolizál?

A magyar összetartozást, illetve a hun–magyar folytonosságot.

Miért viselnek ilyen egyenruhát?

A jelképnek a karszalagunkon nincs köze a nemzetiszocializmus időszakához. A H betûre a vád is kitér, szerintük ez a Szálasi-féle nyilaskeresztes párt jelképe volt. Ez nem igaz, hisz a H mai napig Magyarország nemzetközi jele. Az ügyész nekem azt mondta, olyan bejelentést kaptak, hogy horogkeresztes egyenruhások masíroznak Királyhelmecen. A mi egyenruhánk leginkább a Magyar Királyi Honvédség egykori egyenruhájára emlékeztet. Ebben az öltözetben az elmúlt másfél évben több tucat rendezvényen vettünk részt, és eddig soha nem tettek feljelentést ellenünk. Augusztusban például Székelyudverhelyen voltunk egy szoboravatón, a román szerveknek nem volt kifogásuk.

Most miért éppen Királyhelmecet szemelték ki?

A közelsége miatt, az ottani emlékhelyhez feltétlenül el szerettünk volna menni. Meghívtak bennünket a városba, hogy ki, arról nem kívánok nyilatkozni, de nem Bogoly János.

Tisztában van azzal, hogy a mostani feszült helyzetben az önök szlovákiai akciója provokáció?

A rendezvényt még 2008. október 27-én jelentettük be, tehát jóval a dunaszerdahelyi focimeccsen történtek előtt. Királyhelmecre szabad emberként elmehettünk volna koszorúzni mindenfajta bejelentés nélkül is. Épp azért jeleztük a szándékunkat előre, hogy ha valami kifogás merül fel, akkor a hivatalos szervek megtagadhassák az akció engedélyezését. (Leczo Zoltán)
A teljes cikk nyomtatott ÚJ SZÓ -ban olvasható. http://ujszo.com/

A cigányok nem értik

A cigányok nem értik, hogy lehet az, hogy nem a fasiszta magyarok öltek cigányt.

Úgy tesznek mintha az első eset lenne az, hogy cigány öl cigányt.

Romnet szerint: Egy háromgyermekes roma házaspárt öltek meg kézigránáttal Pécsett. A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa soron kívüli tájékoztatást kért az országos rendőrfőkapitánytól a Pécsett november 18-án éjjel egy roma család elleni, két ember halálával végződött támadás ügyében. A kisebbségi ombudsman szerint kisebbségi jogi szempontból elfogadhatatlan és a bűnügyi nyomozástan szabályaival is ellentétes, hogy egy ilyen kirívóan erőszakos, a köznyugalmat súlyosan megzavaró bűncselekmény kapcsán szinte azonnal - feltehetőleg érdemi vizsgálat nélkül - a rendőrség kizárta az esetleges rasszista motívumot. A válasz egyértelmű:

  • 1./ Az áldozat a rendőrség előtt ismert cigánybűnöző volt, és [pont]
  • 2./ A rendőrség meg kívánta előzni (a tények ismeretében) Tamás Gáspár Miklós humanista fajvédő legújabb magyarellenes kiáltványát „a fasiszták gránáttal öltek”

A rendőrök alig két óra alatt kizárták, hogy a gránátot azért dobták be, mert a házban cigányok laknak. Roma szervezetek viszont nem értik, hogy lehet ezt ilyen gyorsan kizárni. Kovács István, a Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke azt a kérdést tette fel a sajtó képviselőinek, hogy miért mindig csak cigányemberekkel történik ilyen tragédia.

  • 1./ Mert loptok
  • 2./ Mert hazudtok
  • 3./ Mert élősködtök… stb.

Barikad.hu írása: Baranyában nem ez volt az első olyan támadás, amelyet kézigránáttal hajtottak végre.

Először 2001-ben egy négygyermekes Alsószentmártoni családapa bal lábába egy géppisztoly-sorozatot eresztettek, túlélte az esetet.

2003. júliusa: két gránátot dobtak a férfi házának udvarába, amelyik közül az egyik fel is robbant. A támadás során senki sem sérült meg, a tettes nem került elő. A férfi állítása szerint adósai dobták be a kézigránátot.

2004. november: a kézigránátot egy ismeretlen hajította be a férfi házának nappalijába. A gránát az ablakkeretben robbant fel, személyi sérülést nem okozott. Utóbbi a szerencsének köszönhető, a támadás idején hárman is tartózkodtak az épületben. Az anyagi kár jelentős volt, a szoba berendezési tárgyain kívül egy, az udvaron álló személykocsi is megrongálódott. A sikeres felderítés érdekében a megye akkori főkapitánya a támadást követően kétszázezer forintos nyomravezetői díjat is kitűzött, azonban a pénzdíj, és a rendőrök erőfeszítése ellenére sem sikerült az elkövető nyomára jutni.

Az ügyben megszólalt a helyi Jobbik után a megyei Gárda is. Mindkét szervezet felháborítónak tartja szervezeteik hírbe hozását, illetve követelik, hogy a rendőrség mielőbb találja meg a tettest és a nyomozás eredményeit hozza nyilvánosságra.

A Magyar Gárda Mecseki Láthatatlanok közleménye

Robbanószerkezetet dobtak kedden este 22 óra 45 perckor egy házra Pécsett, két ember életét vesztette. A bűnesetért az egyre erősödő rasszizmust teszik felelőssé a cigánykisebbségi önkormányzati vezetők. A környékbeliek rettegnek, a kisebbségi vezetők pedig figyelmeztetnek: a romák hamarosan összefognak, és visszaütnek, bosszút állnak az ellenük irányuló „gyakoribb támadások” miatt. Ezek a „vezetők” ma sajtótájékoztatót tartottak Pécs város főterén, ahol elmondták, hogy az erősödő rasszizmus, és a szélsőjobboldali szervezetek, mint például a Magyar Gárda állnak a kedd éjjeli, pécsi merénylet hátterében.

A Magyar Gárda Mecseki láthatatlanok szakasza kikéri magának, hogy alvilági ügyek miatt mocskolják be a nevét. Mint a tények is bizonyítják a Magyar Gárda kezéhez eddig sohasem tapadt vér, se bűn, ellentétben az áldozattal és egyes kisebbségi politikusokkal. Ez ügyben meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket.

A rendőrség és az áldozat rokonai szerint nem rasszista támadás volt, hanem üzleti leszámolás. Az áldozat egyébként autókkal „kereskedett", és régebben állítólag lányokat is futtatott. Neve a rendőrség előtt sem volt ismeretlen.

Magyar Gárda Mecseki Láthatatlanok szakasza

Beszterce ostroma

zsbeszterceostroma

Túlkapások című kötet szerzője Bodoky Tamás

bodoky Bodoky Tamás újságíró, a Túlkapások című kötet szerzője, akinek meggyőződése, hogy a tévészékház elleni ostromnál valakik lefizették a rendbontókat.

Teljes cikk hvg.hu, részletek a riportból:

 

"hvg.hu: Egyetértesz azokkal, akik szerint a rendőrök akcióját közvetlenül a nagypolitika irányította?

B.T: Az azonosító szám hiányát és a símaszk viselését nem gondolom, hogy bármelyik rendőri felsővezető el merte volna rendelni, ha nincs mögötte politikai támogatás. Ráadásul a tévészékháznál történtek miatti rendőri bosszúvágyra az én meglátásom szerint a politika rá is játszott. Szeptemberben az volt az ukáz, hogy vigyük be és állítsuk bíróság elé őket, október 23-án azonban már nem ez volt a „policy”, hanem hogy verjük szét őket. Azóta egyébként a rendőrség ezen a téren talán változott, pozitív értelemben. Van azonosítószámuk és sokkal szakszerűbben lépnek fel. De ehhez kellett az is, hogy botrány legyen a rendőri túlkapások miatt."

 

"hvg.hu: Ha a túlkapásokat szerinted elhallgatta, a könyvet hogyan fogadta a baloldali-liberális sajtó?

B.T: Azok, akik a baloldali liberális sajtóból tájékozódnak, aligha szerezhettek tudomást róla, mert a ballib médiától gyakorlatilag egyetlenegy recenziót sem kaptam. Igaz, az ATV-be meghívtak egy reggeli élő műsorba, de gyakorlatilag lecsesztek, hogy miért erről írok, miért nem a zavargókról vagy a csuklyás fasisztákról. Megkérdezték azt is, hogy egyáltalán ott voltam-e a zavargásokon, noha a könyv nagyrészt bírósági tárgyalásokból és utólagos rekonstrukciókból áll. Elmondtam, hogy nem voltam ott, a tévében néztem végig a történteket. Utána megjelent az ATV honlapján egy cikk azzal a címmel, hogy "A zavargások közelében sem járt az Index tényfeltáró újságírója". Mindeközben rengetegen eljöttek a könyvbemutatómra, rendszeres vendége voltam a jobboldali elektronikus médiának, s a jobboldali sajtóban számtalan recenzió jelent meg a könyvről. Annyi barátot szereztem ezzel a könyvvel a szélsőjobboldalon, hogy bármikor beépülhetnék a Magyar Gárdába: a gárdisták bajtársi üdvözlettel írnak nekem leveleket, még a szervezet belső ügyeit is jól ismerem. Volt olyan gárdista, aki a könyvemet mutogatta a rendőröknek, hogy „nézzék, ezt egy indexes újságíró írta, pedig ők liberálisok!”. A jobboldal úgy érezhette, végre a liberálisok is elismerték, hogy ez nem volt oké. De én nem csak ezt akartam. Az volt a cél, hogy az én köreimben is ráébredjenek arra, nagyon nem volt rendben az, amit 2006 őszén a rendőrség csinált."

A HVG nem a kedvenc újságunk, nem azonosulunk vele, ritkakivételek egyike ez a cikk, mit olvasásra érdemesnek találtunk, hvg.hu.

Bodoky úr munkáját tiszteletben tartva, a  zsINDEX.HU-tól is elhatárolódunk.

Azért esett ki, mert nem magyar,

4038 "A döntő után Friderikusz azzal vigasztalta a családot, hogy ne keseredjenek el, egyszerűen egy ilyen országban élünk, ahol egy vietnami versenyző eddig juthatott.

 

Azért esett ki, mert nem magyar, semmi másért – mondta Hien szüleinek, akik a bánat mellett persze örültek, hogy visszakapják a lányukat. Hien egyébként kijelentette, nem adja fel, hiszen a zenei karrier továbbra is az álma, és az elmúlt hetekben-hónapokban olyan visszajelzéseket kapott, hogy lehet keresnivalója ebben a világban.
– Most ugyan az osztályozóvizsgára kell felkészülnöm, de az éneklést semmiképpen nem szeretném abbahagyni – jelentette ki Hien, aki szerint Viktor az egyik nagy esélyese a Megasztár versenyének."
Részlet Bajkó Panka cikkéből - BLIKK

A nacionalista nem fasiszta!

Közszájon forgó hiedelem, miszerint a fasizmus és a nacionalizmus valójában egy és ugyanaz. A problémák oda vezethetnek vissza, hogy nem vagyunk tisztában az ideológiákkal, így esik meg az, hogy olyan szavakkal dobálózunk, amely durván sértenek és félrevezethetnek.
Tisztázzuk. A nacionalizmus a 19. században az egyik fő ideológiának számított. Tehát csaknem száz év is áll a nacionalizmus és a fasizmus között. Maga a nacionalista gondolkodás mindig is megosztó volt. Ennek az oka a patriotizmus és a sovinizmus közötti ellentét volt. A patrióta ember a hazaszerető ember. A patriotizmus a tiszta, sallangok nélküli hazaszeretet, amelyből hiányzik a mások megsértésének igénye. A sovinizmusban a nemzeti felsőbbrendűség dominál. Ez teszi hasonlóvá a fasizmussal, ahol a fajok közti ellentéten van a hangsúly. A patriotizmus egy erkölcsi nézet, amely a nacionalizmuson belül helyezkedik el, amely politikai ideológia. A sovinizmus szintén, de ez nem jelenti azt, hogy aki nacionalista az soviniszta is. Illyés Gyula szerint patrióta az, aki jogot véd, soviniszta az, aki jogot sért.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai büszkén felvállalják a nacionalizmust, de elutasítják, hogy soviniszták lennének.

Gyurcsány Ferenc szerint nem csak a nacionalizmus jelent gondot, de az egész radikális gondolkodás mód. A Népszabadságban nyilatkozott miniszterelnök teljes interjúját ellehet olvasni például itt a bumm.sk szlovákiai magyar hírportálon.

Gyurcsány Ferenc aztmondja tehát,hogy aki patrióta, vagy radikális gondolkodású az ugyanolyan ellenség, mint maga a fasizmus. Egy szintre emeli őket, ezért lehet befolyással a nem tisztán látó olvasókra. Talán azért tartja ellenségnek a nacionalizmust, mert cáfolhatatlanul nagy szerepet játszott a totalitárius kommunizmus összeomlásában.

Idézet a Gyurcsány interjúból: "A pénzügyi válság okozta gondok is együttgondolkodásra, közös cselekvésre ösztönöznek bennünket is, ám a volt szlovák kormányfő vélekedése félrevezető, mert a nacionalizmus is súlyos gond. Ráadásul úgy tekint erre az utóbbi problémára, mintha egyenlő lenne a felelősségünk. A tényleges helyzet viszont az, hogy a magyar kormány ádáz ellensége minden szélsőséges és radikális nézetnek, a nacionalizmusnak is, s ezt a lépéseinkkel, döntéseinkkel is egyértelművé tesszük."

vörös és kék

Szlovák-magyar konfliktus

Ha valaki fasiszta, félfasiszta jelvényeket használ, és azzal politikai játékot űz, akkor a felháborodás az egekig hatol

 

Magyarország és Szlovákia konfliktusában mind a két nemzet csak sérüléseket szenvedhet - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn napirend előtt a parlamentben.

A kormányfő Eörsi Mátyás (SZDSZ) felszólalására válaszolt, miután a liberális képviselő azt mondta, azért féltették a miniszterelnököt szombaton a szlovák miniszterelnökkel való találkozótól, mert azt látják, hogy a magyar kormány érdeke a kapcsolatok rendezése, azonban a szlovák partnereknél ezt nem így látják.

Az SZDSZ-es politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy "Magyarországon marginális csoportok az utcán randalíroznak, míg Szlovákiában a kormánykoalíció részeként fröcsögnek". Kiemelte: a nemzetek közötti konfliktusok legfőbb vesztesei mindig a kisebbségek.

Eörsi Mátyás azt mondta, mszp_szdszrettenetes volt látni azokat, akik második világháborús egyenruhában masíroztak akár Szlovákiában, akár Magyarországon, és azokat is, akik egy futballmérkőzést arra használtak, hogy sértegessék a vendéglátókat.

A liberális képviselő szerint meg kell találni a törvényeken belüli, jogi módját annak, hogy az újnáci nézetek exportálását megakadályozhassák. Eörsi Mátyás azt is hangsúlyozta, hogy a szlovák demokratikus középpel kell szövetséget kötni.

Gyurcsány Ferenc válaszában kiemelte: nem lát olyan jelentős csoportot egyik oldalon sem, amelynek tagjai úgy gondolnák, hogy "az ő szlovákságuk vagy magyarságuk ellentétben áll a szomszédos ország patrióta hevületével". Hozzátette: lát azonban felelőtlen, forrófejű embereket, csak - fejtette ki - a különbség az, hogy Magyarországon ezek a csoportok alapvetően a társadalom és a közélet perifériáján helyezkednek el. "Végtelenül sajnálom, hogy Szlovákiában ez nem így van".

Közölte: egy ilyen konfliktusban mind a két ország, mind a két nemzet csak sérüléseket szenvedhet. Mint mondta, megbeszélhetik szlovák kollégáikkal, hogy miben látnak problémát a határ egyik vagy másik oldalán, mégis ezekben a vitákban sérül a határon túli magyar közösség, sérül egész Magyarország és Szlovákia is. Ha valaki fasiszta, félfasiszta jelvényeket használ, és azzal politikai játékot űz, akkor a felháborodás az egekig hatol - jelentette ki.

Magyarok Lakta települések fórumai

Vitassa meg a lakóhelyével kapcsolatos aktuális témákat

Tudja meg, hogy mi történik lakóhelyén.

Tudassa másokkal, hogy mi történik lakóhelyén.

Ossza meg örömét és bánatát lakhelyével kapcsolatban.

Helyi apróhirdetések.

Események és hirdetések

http://regiok.pirula.net/index.htm

magyar forumok

Zeng a sajtó, de nem eléggé

Több internetes oldalon is olvasható a hír ”Óriási probléma a magyar túlnépesedés”.

Hallottunk mostanában több magyarellenes kirohanást cigány újságírótól kezdve a szabaddemokrata Eörsiig. A mostani azért meglepő, mert a kijelentője feladata lenne a jövő nemzedéke védelme. Milyen nemzedéket kíván az, ki magyar túlnépesedésről beszél a születések drasztikus visszaesésekor. Egyik problémája hazánknak a kiöregedés, a mai gazdasági helyzetben nagyon nehéz gyermeket vállalni, büszkék vagyunk minden többgyermekes magyar anyára. Ma mikor az agymosás korszakát éljük, és divat buzinak, leszbikusnak, szinglinek lenni, ma mikor az önzőség határozza meg a létet, nem maradhat posztján a jövő nemzedékéért felelős ombudsman.fulop_sandor Fülöp Sándor, aki november 10-én este a gödöllői Szent István egyetemen „Zöld mozgolódás” címmel részt vettem egy környezetvédő rendezvényen a felkért téma helyett (vizeink megóvása a jövő nemzedéknek) arról kezdett beszélni, hogy milyen nagy probléma a túlnépesedés, és meg kell adni az anyáknak azt a jogot, hogy ők dönthessék el, hogy magzatukat megtartják vagy elvetessék.
Ekkor a dékán helyettes fölállt és: „Nem értek egyet, inkább kimegyek” – fölkiáltással sietve elhagyta a termet.
Az előadó ezután – magát ettől sem zavartatva – a nagycsaládok ellen kezdett beszélni – nyíltan kimondva, hogy most pszichológiai eszközökkel fog élni –: hogy milyen sanyarú a sorsuk; s már három gyereknek is milyen rossz, főleg a másodiknak; és hogy tönkremegy a hat gyereket szülő nők szervezete és milyen korán halnak meg.

Reméljük, az ombudsman úr ezután veszi a kalapját és magára ölti a tisztesség köpenyét, lemond az őt meg nem illető posztról.

Veszélyben a következő időközi országgyűlési választás?

A Political Capital a januári ferencvárosi időközi országgyűlési választás után egy 2005-ös alkotmánybírósági határozat értelmében kifogással fog élni.
A nemzetközi hírű politikai elemző cég szerint sérti az egyenlő választójog elvét, hogy a választókerületek határai 18 éve változatlanok, bár a kerületekben élő választók száma helyenként több mint a duplájára nőtt.
Törvényben kéne rögzíteni, hogy bizonyos időközönként, körülbelül 8- 10 évenként ezt felülvizsgálják. Legyen arra egy testület, vagy maga a parlament tegye meg saját hatáskörében, hogy ezeket a választókerületi határokat mindig hozzáigazítják a népesség mozgásához – mondta László Róbert, választási szakértő. (DunaTv ITT)
Az Országgyűlés és a kormány is alkotmányos mulasztásban van
Az elméleti felvetés jogos, de jogilag nonszensz az az elképzelés, hogy a parlament alkotmányos mulasztása miatt, a választókerületi határok átrajzolása hiányában megtámadható a választások eredménye. Erről beszéltek lapunknak szakértők és politikusok azután, hogy a Political Capital a minap felvetette: megóvja a januári, ferencvárosi időközi választások eredményét, mert az Országgyűlés az Alkotmánybíróság (Ab) döntése ellenére sem határozott a választókerületek arányosításáról. Szakértők szerint ez az ügy a magyar demokrácia egyik állatorvosi lova, éppúgy, mint a párfinanszírozás vagy az új alkotmány kérdése.
Nem akadályozza sem az időközi, sem az általános parlamenti választás alkotmányos rendjét és megtartását, hogy az Ab által adott határidőig a parlament nem rajzolta újra a választókerületi határokat - válaszolta érdelődésünkre Tóth Zoltán választási szakértő.
(NépszavOnline teljes cikk)

Fico, Paška, Gašparovič: jogszerű volt a dunaszerdahelyi akció

Az államfő, a házelnök és a kormányfő is védelmébe vette a dunaszerdahelyi rendőrségi fellépést. Robert Fico miniszterelnök, Pavol Paška parlamenti és Ivan Gašparovič köztársasági elnök a Szlovák televízió Öt perc múlva tizenkettő című vasárnapi vitaműsorában egyaránt úgy nyilatkozott, hogy a fellépés jogszerű volt.
MSZP csak a jövőben foglalkozna a dunaszerdahelyi üggyel.
Az MSZP-frakció szerint fontos, hogy a magyarországi politikai erők között egyetértés legyen Szlovákia ügyében, ezért nem elegáns, ha a Fidesz „zsűrizi és leértékeli” a két ország között miniszterelnöki szinten született megállapodásokat – mondta Kozma József, az Országgyűlés külügyi bizottságának szocialista alelnöke.
ujszo.com
Úgy látszik, ma csak a Jobbik és a Magyar Gárda képes határozott fellépésre a tótok ügyében.
Demonstrál, határt zár, határozott fellépést kér a felvidéki magyarok védelmében...

Budapest Népéhez

Horthy kiáltványa
Horthy Miklós a Nemzeti Hadsereg bevonulásakor a következő kiáltványt intézte a budapestiekhez (ez a szöveg falragaszokon volt olvasható, a kiáltványt a korabeli helyesírás szabályai szerint idézzük):



„Budapest népéhez!

Magyarország legszégyenteljesebb korszaka után a fővezérségem alatt álló nemzeti haderő részei bevonulnak Budapestre, hogy ősi, szivünkhöz forrott nemzeti szineinket kitűzzük Buda várára.Csapataim oltalma alatt minden igaz magyar nyugodtan végezheti és kell, hogy végezze azt a munkát, mely összeségében ujraépíti Magyarországunkat.Én és csapataim főfeladatunknak tekintjük, hogy Budapest sokat szenvedett népén segítsünk, főleg hogy az előttünk álló nehéz telet számára elviselhetővé tegyük.Aki jó magyar, örömmel fogad bennünket, de a hivatásos bujtogatók és rendbontók óvakodjanak, mert irgalmatlanul fog bűnhődni az, aki Budapest meggyötört népének hőn óhajtott nyugalmát rosszakaratúan megzavarni igyekszik. Bűnhődni fog az is, aki az ujraszületett magyar nemzeti haderő szeplőtlen zászlaját merné hazug rágalmakkal meggyalázni.Akiknek hibájából országunk a pusztulás szélére sodródott, tanúljanak meg bűnbánóan a minden bűnök legnagyobbikáért vezekelni. Ez az, amit a haza ma tőlük jogosan megkíván.Erőszakoskodásokat, felvonúlásokat, rendzavarásokat semmiesetre sem tűrök, s ha ilyenek előfordulnának, úgy ezeket a legszigorúbb eszközökkel torolnám meg.Viselkedjék mindenki nyugodtan és fegyelmezetten, járuljon mindenki egy szivvel-lélekkel hozzá, hogy a nagyjelentőségű nap valóban Magyarország új felvirágzásának hajnalát jelentse.
Horthy Miklós
s. k.fővezér”
Forrás:KURUC.INFO

A Jobbik az SZDSZ-nek is köszönheti az esélyeit

Parlamenti tényező lehet a "radikális" jobboldal

Közgondolkodás
Konkrétan: A nemzeti párt elutasítottsága 56%, az liberálisoké 55%, az elfogadottságuk azonban egyenlően 7%. Ilyenkor ülünk és vakarjuk a fejünket, hogy mindez hogyan is van. Hiszen a Jobbikról általában a szélsőségesség, az agresszió, valamifajta fasisztoid és hungarista jellegű gondolkodást társít az, aki a Jobbikot tényleg nem ismeri, s kizárólag a mainstream médiából tájékozódik. Ezt erősíti a párt által alapított Magyar Gárda, amelyről sem jobb, sem baloldalon nem olvastunk még pozitívan. Ezzel szemben a közgondolkodásban az SZDSZ a tolerancia és szabadság letéteményese, az európai haladás élharcosa.
Legalábbis ezt sejtettük eddig.
A felmérés eredménye vagy azt jelenti, hogy a szabadságot ugyanannyian nem szeretik, mint a fasizmust… vagy pedig a fenti tipizálás nem igaz. Nem mellesleg, ha a felmérésnek hinni lehet, akkor az SZDSZ-nek nagyjából ugyanakkora az esélye a parlamentbe jutásra, mint a Jobbiknak.
Jobbik
Amiért a Jobbikot nem szeretik általában, az egyfelől a tömegmédia hatása, másfelől a hangadók hatása, amiért „ciki” a Jobbikkal azonosulni, hiszen ők „szélsőségesek”. Ez nagyjából egyszerű tétel, hiszen a hazai tömegkommunikáció fő sodorvonalában a Jobbik és csatolmánya mint abszolút negatív jelenik meg. Ehhez képest kiderült, hogy a társadalom 46%-ának legalábbis nem negatív a párt megítélése.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke korábban a HírExtrának azt nyilatkozta, hogy nem kíván magyarázkodni, azt teszik, amit jónak látnak. A megosztó politika tehát deklaráltan és nyíltan a sajátjuk, vagy másként megfogalmazva: nem játszanak az összes húron, csak azon, amin tudnak is.Esetükben inkább az a „meglepő”, hogy a 7%-os a pozitív megítélésük. Ez azt jelenti, hogy a Jobbik – ellentétben az eddigi elemzések garmadájával – bejuthat a parlamentbe a következő választásokon. Hogy ettől fél-e valaki? Nos, erre azt lehet mondani, hogy alig többen, mint az SZDSZ parlamentbe jutásától, legfeljebb a Jobbiktól illik félni, az SZDSZ-től pedig nem illik.
SZDSZ
Az SZDSZ esetében nem a 7%-os elfogadottság a meglepő, hanem az, hogy ennyien elutasítják. Vajon miért?Az elmúlt időszakból a szabaddemokraták javára bizonyosan nem vált Kóka János elég pocsékul sikerült elnöksége, az elnökválasztási csalással összefüggő botrány, valamint a parlament feloszlatása körül tanúsított kétkulacsos magatartás. Mindezen túl az igazi megosztó politika az SZDSZ részéről a nemzeti kérdések elutasításával erősödött. Ők viszont – a Jobbikkal ellentétben – nem vállalják nyíltan az irányultságukat, hanem a fundamentális liberális dogmák mögött egy fundamentális szimbólumellenes politikát folytatnak – a társadalom a botrányokhoz és a csalásokhoz már azért jobban hozzá van szokva. Meg tudja valaki indokolni, hogy racionális alapon hogyan lehet diszkriminálni az árpád-sávos zászlót a közéletből? Elég hülyén hangzik egy liberális párttól, amikor meg akarják azt mondani, hogy ki milyen kitűzővel járjon az utcán…
Pár példa
Egy példa: amikor az ORTT utolsó figyelmeztetésben részesítette a Tilos Rádiót (amelyben az ominózus „kiirtanám az összes keresztényt” mondat elhangzott) Eörsi Mátyás egészen a strasbourgi emberi jogi bíróságig futott az üggyel, sérelmezve, hogy az ORTT nyomást gyakorol a szerkesztőségekre. Ehhez képest a keményvonalas jobboldali Pannon Rádiót a 2002-es kormányváltás után rövid időn belül kicsinálták, holott abban nem hangzott el egyszer sem az, hogy kiirtanám az összes … (a három pont helyébe tetszés szerint beilleszthető bármi és bárki). Akkor nem volt tolerancia. Másik példa: 2004. december 5-én népszavaztunk. Az SZDSZ álláspontja ezzel kapcsolatban az elutasítás volt, mivel iszonyatosan megterhelné a költségvetést a kettős állampolgárság megadása. Az ellen az SZDSZ-nek nem különösebben volt kifogása, hogy külföldi kezekbe kerüljenek jövedelmező (Budapest Airport) és éppen jövedelmezni kezdő (Malév) magyar cégek, ezzel is kihúzva a magyar költségvetés alatt a dugót. Harmadik, egyben a legújabb példa: Eörsi Mátyás szerint felháborító az a sok primitív, a történelem szemétdombjára való plakát, amelyeket kifüggesztettek a szurkolók, valamint hogy a magyar szélsőségesek visszaéltek a szlovák fél vendégszeretetével Dunaszerdahelyen (számára bizonyosan Dunajska Stredá).Hosszú sorokon folytatható a felsorolás, ám most elég lesz egyelőre ennyi. Ezek a példák, ez a fajta politika az SZDSZ megítélésének nem tettek jót, mert a szélsőséges fundamentalizmus semmiből sem egészséges.
A liberalizmus köntösével álcázott ozmopolitizmusból sem.A móka és kacagás tárgya pedig az, ahogy a nem ritkán agresszív antijobboldali SZDSZ-nek visszanyal a fagyi: szélsőséges politikájával mozgósítja a radikális jobboldali szavazókat, a Jobbik pedig köszöni szépen.
Hírextra

Hazaáruló Eörsi Mátyáshoz

Eörsi Mátyás felkavarta a sz@rt és arcába csapott.
Minden Magyar ki egy picit is szereti szülőföldjét, megveti Eörsi Mátyást, elítéli a folyamatosan magyarságot porba tipró, bemocskoló liberális, chartás magukat humanistának nevező arrogáns, mindent megmondó, kirekesztő, szélsőséges csürhét. Kérem, engem innen, nem lehet kirekeszteni, bölcsőm ez a ország, majdan sírom is.
Részlet egy Eörsi Mátyásnak címzett nyílt levélből:
„Eörsi úr, amikor lepaktál a magyarokat kifosztó, nemzetközinek hirdetett bandával, vagyis a trianoni tolvajláson "kívül" álló, megalkuvó, nemzetvesztő csürhével (figyeljen a szóra, Ön szerint a csőcselék mi vagyunk), semmivel sem különb a félnótás Šlota nevű baromnál, de még Fico fickónál sem, aki egy sosem volt nemzet kitalált országának elnöke, akivel Ön és elvben társai azonosak.
Dr. Eörsi Mátyás, aki könnyedén összefér vagy összefért az ávósgyerek Bauerral, aki nem tehet apja bűneiről, de nem volt köteles védelmezni a kínzásokat, és a kínzókat, kérem, álljon ki az ország elé végre őszintén, és vallja meg, mi köze van a magyar nemzethez, mi köze van Magyarországhoz.” Teljes levél, barikad.hu
De igen nagy a felháborodás Eörsi Mátyás (már neve leírásától is hányok) honlapján is: >>>http://www.eorsi.hu/politikainaplo/?135<<<
Részletek:
„Szégyellje magát gyomorforgató kijelentéseiért maga! Nem vártam hogy kiáll az összevert Felvidéki és Magyarországi Magyarokért. De hogy a Magyar jelképeket szemétdombra valónak titulálja az mindenek a teteje!” „Teljesen mindegy, hogy Kun Béla, Rákosi, Apró vagy Eörsi, mind zsidó és mind gyűlöli a magyart.” „Szégyenteljes megnyilvánulása után, álljon fel a parlamenti székből. Nem felkiáltójellel, csak így kijelentő módban. Menjen szépen haza és hagyjon ennek az országnak és dolgozó embereinek békét, ne élősködjön rajtunk.” „Az Ön szájából elhangzott kijelentések megvonják Öntől a jogot a Magyar Parlamentbe való bejárásra. Amennyiben ön "képviselő", azonnal feltámad a kérdés, hogy ÖN KIT KÉPVESEL?”...
Kapcsolódó, ajánlott olvasmány:
http://www.ujradikalis.info/2008/11/ersi-mtys-10-pontja-magyar-s-szlovk.html

A Jobbik számára különösen fontos a megmérettetés

Szegedi Csanád, a Jobbik jelöltje. A párt alelnöke múlt héten a MOM Parkban Morvai Krisztina és Vona Gábor országjárásának budapesti állomásán mutatkozott be a hallgatóságnak. Szegedi nagyszerű szónok, fiatal, ambiciózus politikus, akinek lendülete és a Jobbik feltörőben lévő támogatottsága jó elegye lehet a sikeres szereplésnek. A kerületben egyébként november 20-án 18 órakor a Ferencvárosi Művelődési Házban (Budapest IX. kerület, Haller utca 27.) Szegedi Csanád Vona Gáborral tart kampányrendezvényt, amelyen a jelölt bővebben ismerteti programját. Teljes cikk barikad.hu "A jelöltek többsége számára már a kopogtatócédula összegyűjtése is komoly problémát jelenthet."

Minden a forgatókönyv szerint...

Megtartották a "gigantikus" találkozót. Gyurcsány és Fico találkozott és ennyi! Nincs felvétel a dunaszerdahelyi szurkolóverésekről, nincs válasz a miértekre. Nem volt szó autonómiáról, nincs változás. Egyszóval nem történt semmi meglepő, minden a forgatókönyv szerint alakult.

Az okok amiért a révkomáromi találkozó összejött: A dunaszerdahelyi rendőri brutalitás számonkérése, a magyarellenes szlovák megnyilvánulások tűrhetetlensége, a magyar kisebbséget érintő problémák megvitatása.

Ami történt: Lényegében a felsoroltakból semmi, a szurkolóverésre nincs kielégítő válasz, a szlovák rendőrök ellen nincs eljárás, de a szlovák zászló égetés ügyében folyik a nyomozás. Fico gyakorlatilag annyival elintézte az egészet, hogy majd "jobban odafigyel" koalíciós partnere, Ján Slota kijelentéseire. Erre Gyurcsány mi mást válaszolhatott volna, mint hogy ugyan válaszokat nem kaptunk, de jobban megismertük egymás álláspontját. Köszönjük Feri!
A közös haverkodás után, úgy döntött Gyurcsány Ferenc, hogy beszélgetne még a semmiről Ficoval és felajánlott egy budapesti találkozót is 2009 elejére.
A balos média szerint kemény szócsata volt és ütköztek a vélemények. Van erre egy szó: lárifári.

De azért volt egyetértés is ám. Mindkét fél elítélte a szélsőségeket. Nagyszerű. Van ma olyan államfő amelyik nem ezt nyilatkozza?

Horthy fővárosi bevonulására emlékezik a Magyar Gárda

horthy-ff-A Adjon az Isten!

Nemzettestvéreim, magyarok!

2008. november 16-án lesz 89 éve annak, hogy Vitéz nagybányai Horthy Miklós a Magyar Nemzeti Hadsereg élén bevonult Budapestre. Erre a dicsőséges napra emlékezünk vasárnap, 14:00 órától tartandó vonulásunkkal, illetve a Szent Gellért téren tartott beszédekkel.

Szeretettel várunk minden magyart ezen a jeles napon! Emlékezzünk meg méltó módon az 1919-ben történtekről, s emlékeztessük a "bűnös várost" is arra, hogy legfőbb ideje ismét rátérnie a helyes útra!

Szebb jövőt!

Baksai Károly gárdista
Bp.kap.horthy_plak

Megemlékezés Kenderesen

 

Kenderes Város Önkormányzata és a Jobbik Magyarországért Mozgalom sok szeretettel meghívja Önöket 2008. 11. 16-án 13 órára Kenderesre a Horthy-család nyughelye előtti útszakaszra, hogy közösen emlékezzünk meg vitéz Nagybányai Horthy Miklós budapesti bevonulásának 89. évfordulójáról.

                                                         A megemlékezés programja

A belügyminisztérium feloszlatta a gárdát

lassak A pozsonyi belügyminisztérium feloszlatta a civil szerveződésként működő Szlovák Testvériséget (Slovenská pospolitost >>>ITT<<<).

A tárca közleménye szerint azért döntöttek így, mert a szervezet törvénysértő módon nemzetiségi, faji és vallási indítékkal gyűlölködést szított.

- A belügyminisztérium döntése egyértelműen igazolja, hogy a Szlovák Köztársaság kormánya minimális mértékben sem hajlandó megtűrni a nemzetiségi vagy faji jellegű gyűlöletkeltést, mikéntaz újfasiszta és neonáci csoportosulások ténykedését sem – kommentálta a határozatot Robert Fico. Igy folytatta: - Ugyanilyen határozottan lépünk fel azokkat a külföldi állampolgárokkal szemben, akik Szlovákiába ilyen ideológiákat igyekeznek terjeszteni, tekintet nélkül arra, hogy ezek a rendbontók és más elemek a stadionokban próbálkoznak mindezzel vagy pedig félkatonai szervezet egyenruhájában masíroznak utcáinkon – nyilatkozta a szlovák kormányfő. Véleménye szerint minden uniós tagországban az ilyen szélsőségesekkel szemben a zéró tolerancia elvét kellene alkalmazni.

Teljes cikk>>>barikád.hu

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS)uniformy

egyetért a Szlovák Testvériség nevű polgári társulás feloszlatásával, és azzal az indoklással is,amely alapján a belügyminisztérium ezt a döntést meghozta. Erről Rudolf Pučík, a nemzeti párt alelnöke nyilatkozott a SITA hírügynökségnek.

Ján Slota pártja ugyanakkor elvárja, hogy Magyarországon is betiltsák a hasonló szervezeteket. "A politikai kultúra megnyilvánulása lenne ez, amely kultúrával az Európai Unió minden tagállamának rendelkeznie kellene"

- hangsúlyozta Pučík.
A társulás tevékenységével gyűlöletet és türelmetlenséget szít nemzetiségi, faji, vallási és politikai okokból, miáltal olyan módon igyekszik elérni céljait, amelyek ellentétesek a Szlovák Köztársaság alkotmányával és törvényeivel" - áll a belügyminisztériumi döntéshez fűzött indoklásban.
A hasonló nevű pártot már korábban betiltották, de aktivistái mostanáig egy polgári társuláson belül még tevékenységet fejthettek ki. (ujszo.com)

A Wass Albert-dömpingre Kelemen Gyula a válasz?

Az újpesti szocialisták szerint nem járja, hogy egy baloldali hagyományú kerületnek csak jobboldali emlékhelye legyen. Az országos méretű Wass Albert-dömpingre reagálva eldöntötték, hogy a városrész egy Kelemen Gyula szoborral visszaállítja az egyensúlyt.

bolsi_kelemenKelemen Gyula (Újpest, 1897. nov. 7. – Bp., 1973. ápr. 22.): műszerész, pártmunkás, államtitkár. 1918-48-ban az SZDP tagja, 1945- 48-ban az orsz. pártvezetőség tagja.

A Tanácsköztársaság bukása után két évig Párizsban élt.... mondjam még?

 

Félpályás útlezárást tartott a Jobbik

A bánrévei és tornyosnémeti határátkelőnél félpályás útlezárást tartottak csütörtökön a Jobbik Magyarországért Mozgalom Borsod megyei szervezetei és a Magyar Gárda borsodi százada, így tiltakozva a dunaszerdahelyi és a királyhelmeci, magyarokat érintő esetek miatt és elítélve a szlovák kormány magyarellenes politikáját.

Szívesen várjuk csatlakozásukat a felvidéki határátkelők elé

maygar_garda_oroszlan Magyar Gárda Bajcsy-Zsilinszky Zászlóalj elhatárolódik a szakadár Kurgánok Őrzői csütörtöki, a román határnál tervezett félpályás útlezárásától.

Tóth Zoltán, a Jobbikkal együttműködő Magyar Gárda szervezet kapitánya ugyanis ma reggel közleményt küldött a Békés Megyei Online-nak, melyben egyebek közt kifejti:

a mozgalom a felvidéken történt rendőri brutalitás, és a kirekesztő szlovák kormánykoalíció ellen tiltakozik a szlovák határnál. Ezért nem tartják értelmezhetőnek, illetve szerencsésnek az akciót egy nem érintett ország, Románia határánál.
"Szívesen várjuk csatlakozásukat a felvidéki határátkelők elé tervezett akcióinkhoz"

Wass Albert: ISTEN

Isten nem valamiféle uralkodó, aki a felhők tetején ül aranytrónuson, s onnan ítélkezik emberi mértékkel.
Isten törvény. A szeretet és jóság törvénye. Az örökkévalóság törvénye. Az élet törvénye. Az igazság, az összhang, a szépség, a mindeneket összefogó és egybekapcsoló nagy együttműködés törvénye, melynek összhangjában az óriás naprendszerek éppen olyan fontosak, mint a legapróbb porszem. Ez a megdönthetetlen erejű törvény az, amit Istennek nevezünk ősi magyar szóval. S valahányszor engedelmesen beállunk ennek a törvénynek a sodrába, és azt cselekedjük, amit ez a törvény, amely bennünket létrehozott és életben tart, tőlünk megkíván: se nyomorúság, se betegség, se semmiféle földi hatalom le nem győzhet, még csak meg sem félemlíthet bennünket. Mert Istennél van a győzelem. Mi pedig Őbenne hiszünk és vele együtt a győztesek sorába tartozunk.
/Wass Albert: Szőlőhegyi beszéd, 1974/

Eörsi Mátyás 10 pontja a magyar és a szlovák európai ügyek bizottságainak a találkozóján

eorsi_matyi Két ország közötti konfliktus előfordul. Nem ezzel van a baj, hanem azzal, ha nem találnak európai megoldást.
1. Ha a rendőrség nem jogszerűen, vagy indokolatlanul lép fel akár Budapesten, akár Pozsonyban vagy Dunaszerdahelyen, az sajnálatos, de előfordul a legfejlettebb demokráciákban is. A demokrácia attól demokrácia, hogy ezeket alaposan kivizsgálják, és a nyilvánosság előtt beszámolnak annak az eredményéről, a meghozott intézkedésekről. A cél, hogy a jövőben meg lehessen előzni jogtalanságokat. Bízom abban, hogy a szlovák kormány is ezt így gondolja, a stadionban történtekről készült videofelvételt a nyilvánosságnak bemutatja. Ha valaki hibázott, legyen szlovák vagy magyar, el kell járni vele szemben a törvény szerint.
2. És már át is tértünk a politikai nézeteltérésekre, amelyek talán még a jogi jellegű vitánál is fontosabbak. Azt javaslom, mielőtt akár joggal is bírálatot fogalmaznánk meg másokkal szemben, először a saját házunk előtt seperjünk.
3. A dunaszerdahelyi stadionban nem csak a rendőrattakot volt rettenetes látni. Rettenetes volt látni azt a rengeteg provokatív, ostoba, a történelem szemétdombjára való szurkolói plakátot is, amelyek hol gyalázták a szlovákságot, hol kétségbe vonták állami létüket. Szégyelljük magunkat azért, hogy magyar szurkolók megsértették a vendéglátókat.
4. Sajnos, számos honfitársunk felelőtlen, érzéketlen magatartásával sérti a szlovák nemzetet, és ezt visszautasítom. Annyit kérek azoktól a honfitársaimtól, akik az autójukon az ún. Nagy-Magyarország térképével járják Európát, semmibe véve szomszédaink létét is, gondolják végig: vajon ők hogyan éreznének, ha az osztrák autósok az Osztrák Monarchia Magyarországot is magában foglaló térképével provokálnák Magyarország lakosait? Mert ha fel lennének háborodva – jogosan -, akkor meg kell érteniük minden tisztességes békeszerető szlovák (és magyar) hasonló felháborodását.
5. Abszurd, hogy magyar nácik II. világháborús egyenruhában masíroznak Szlovákiában (és Magyarországon). Megértjük a szlovákok döbbenetét és aggodalmát. Higgyék el, ezek a nácik Magyarország számára a legkínosabbak, mint ahogy a szlovák nácikért is a szlovákoknak kell elsősorban restelkedniük. Ám kétségtelen, már csak a Párizsi Békeszerződésből fakadóan is meg kell találnunk a jogi módját annak, hogy magyar nácik II. világháborús uniformisban nem masírozhassanak. Se Magyarországon, se Szlovákiában. Mert az emberek, a polgáraink félnek tőlük, és a demokráciáknak kutya kötelességük megóvni saját és mások állampolgárait a félelemtől.
6. A romboló hatású nacionalizmust, a gyűlöletkeltő politikát és retorikát akkor is világosan el kell marasztalni és ki kell közösíteni, ha Magyarországon – szemben Szlovákiával – nincs parlamenti és kormányzati képviseletük. Ezt követeli tőlünk a szabadság, a demokrácia szeretete, és mások tisztelete, megbecsülése. Az európai normák jegyében azt kérjük szlovák barátainktól, járjanak el ők is hasonlóan. Tegyék világossá, mit gondolnak a szlovák nacionalistákról.
7. Célom, hogy a szlovák demokraták és a magyar demokraták legyenek egymás szövetségesei. Mert ez ma a fordítva van: a magyar nacionalizmus táplálja a szlovákot, és fordítva is, a szlovák nacionalizmus táplálja a magyart. Olyan abszurd helyzet állt elő, hogy a magyargyűlölő szlovákok, és a szlovákgyűlölő magyarok egymás legszorosabb szövetségesei lettek. Egymásból táplálkoznak.
8. Számos szlovákiai barátunk van. Szlovákok és magyarok egyaránt. Higgyék el nekem, a magyarok lojális, hűséges polgárai Szlovákiának. Természetes igényük, hogy nyelvi, kulturális identitásukat fenn akarják tartani, sőt, erősíteni akarják. Azt kérem, segítsék őket ebben, mint ahogy mi is segítünk a magyarországi szlovákoknak abban, hogy maradjanak büszke szlovákok. Mert ettől lesznek büszke magyarok is. Egymás kisebbségeinek a segítése közös érdekünk. Ha ebben sikeresek leszünk, sokkal kevesebb radikális hangot fogunk hallani.
9. Világosan ki kell mondani, hogy aki ma Magyarországon Nagy-Magyarországról fantáziál, az vagy őrült, vagy hétpróbás gazember, vagy mind a kettő egyszerre. A szlovákok ennek megértetésében segíthetnek, ha nem a magyar zászlók ellen lépnek fel, hanem csak a náci jelképekkel szemben. Igen, azokkal szemben fel kell lépni.
10. A nacionalizmus túllépett az elviselhetőség határán. Magyarországon is, Szlovákiában is. Ordibáló emberek zászlókat égetnek, mindannyiunk szégyenére. Nekünk, magyar demokratáknak az a dolgunk, hogy Magyarországon gátat szabjunk ennek a rettenetnek, amely annyi véres tragédia okozója volt már. Mert ezt követeli az európai megoldás. 
matyiÉs most azzal fordulok Milan Urbani barátomhoz, kollégámhoz, hogy miután világossá tettem álláspontomat a magyar nacionalizmusról, tegye meg ugyanezt ő is. Mondja el ő is Önöknek, mit gondol ő a szlovák nacionalizmusról. Mert e nélkül sincs, mert ezt is megköveteli az európai megoldás.
(Ezt követően felteszem az emailen eddig kapott reakciókat itthonról és külföldről. Lehet csemegézni, bár alig hiszem, hogy a reakciók reprezentatívak lennének. Azok, akik a mondanivalóm lényegével egyetértenek, nem ragadnak klaviatúrát, azok, akik nem értik, mondanivalómat, vagy éppenséggel értik, csak gyűlölik annak tartalmát, nos, ők írnak leginkább. Ime!)

Íme, csak annyít tudok neked mondani kedves Mátyás: "HAZAÁRULÓ"

Eörsi Mátyás nem őrült...

Eörsi Mátyás SZDSZ-es politikus a szlovák és a magyar parlament európai ügyek bizottságának együttes ülése után komáromi sajtótájékoztatóján a következőket jelentette ki: "Rettenetes volt látni, ahogy a magyar szurkolók ostoba, a történelem szemétdombjára való zászlókkal és plakátokkal megsértették a szlovák nemzetet Dunaszerdahelyen. Abszurd, hogy magyar nácik menetelnek Szlovákiában és Magyarországon, aki pedig Nagy-Magyarországról fantáziál, az vagy őrült, vagy gazember."

A Jobbik Magyarországért Mozgalom ehhez a nyilatkozathoz egyetlen megjegyzést tud hozzáfűzni:
Eörsi Mátyás esetében nincsen vagy. Ő gazember.

Balczó Zoltán
A Jobbik alelnöke