4%-on a mérhetetlen JOBBIK

Rossz a közhangulat, a válság megoldásának eddigi lépései a Szonda Ipsos felmérése szerint nem győzte meg a közvéleményt. Januárban nőtt a távolság a Fidesz és az MSZP között. A közvélemény-kutatás eredményét a Népszabadság tette közzé.

negy_szazalekon_a_jobbik_www_ujradikalis_info A január 16. és 23. között 1500 ember megkérdezésével végzett kutatás szerint a Fidesz a választó korúak 32 százalékát, az MSZP 17 százalékát tudhatja maga mögött. Ez az első alkalom, hogy a Jobbik támogatottsága a Szonda Ipsos mérésében meghaladja az SZDSZ-ét és az MDF-ét.

Ha most vasárnap lennének a választások, a részvételüket biztosra ígérő pártválasztók 61 százaléka a Fideszre, 28 százaléka az MSZP-re szavazna - decemberben a kutatási adatok alapján az arány 57-32 volt. Az SZDSZ és az MDF a kerekített számok szerint 2 százalékon, a KDNP 1 százalékon áll, a Jobbik támogatottsága 4 százalékra nőtt.

Az összegzésben kitérnek arra: rossz a közhangulat, a magyar társadalom depressziós állapotban van, az emberek 89 százaléka úgy érzi, hogy rossz irányba mennek a dolgok. A politikai vezetőkkel szembeni súlyos bizalmatlanságot jellemzi, hogy a megkérdezettek 44 százaléka szerint a pártokat továbbra is a mostanihoz hasonló konfliktusok mozgatják a válság terheinek enyhítése helyett. További 44 százalék úgy érzi, hogy a helyzet tovább romlik majd, a politikai ellentétek erősödnek. Összességében a felnőtt népesség kilenctizede úgy véli, a politikai elit nem a valóságos problémákra koncentrál, hanem egymás legyőzésére.

(hvg.hu, www.jobbik.hu)

Parlamenti párttá válhat a Jobbik?

A Jobbik támogatottsága eléri a 4 százalékot, meghaladva az SZDSZ-ét és az MDF-ét is. ATV.HU

Nincsenek megjegyzések: