Jobbik: határolódjanak el a zsidók a főrabbi válogatás nélküli gyilkolásra való felhívásától!

Lovas István újságíró a Magyar Nemzetben megjelenő külföldi lapszemléjében megdöbbentő beszámolót közölt a Jerusalem Post egyik írása alapján. Mordeháj Elijahu volt izraeli főrabbi Ehud Olmert izraeli miniszterelnöknek írt levelet, amelyben Elijahu azt a döntését közölte, hogy „semmiféle erkölcsi akadálya nincs polgárok válogatás nélküli megölésének" Izrael gázai akciója során. Ez ellen tiltakozik - igen helyesen - Jobbik, elhatárolódást követelve a folyton náci népirtásról fantáziáló zsidrákoktól, alább a folytatás.

A levelet az ország összes zsinagógájába eljuttatták és az ószövetségi idézetekkel támasztja alá a rabbi döntését. „A zsidó háborús etika szerint az egész város kollektíven felelős az egyének erkölcstelen magatartásáért. Gázában az egész lakosság felelős, mivel nem tesznek semmit, hogy a Kasszam rakéták kilövését megakadályozzák."

A rabbi fia a lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy apja azt tartaná kívánatosnak, hogy az izraeli katonák helyszíni benyomulása helyett szőnyegbombázással támadják a rakétakilövő helyeket függetlenül attól, hogy az hány palesztin életébe kerül. „Ha nem állnak meg, miután százat megölünk, akkor ezret kell megölni. És ha nem állnak meg ezer után, akkor tízezret. Ha még mindig nem állnak meg, akkor százezret, sőt egymilliót." Elijahu fia ezután a Zsoltárokból idézte azt, hogy „üldözni fogom ellenségeimet és... addig nem hagyok fel vele, ameddig nem el nem tüntetem őket a föld színéről."

A Jobbik határozott véleménye, hogy a szélsőséges, rasszista, terrorista eszmék ellen közösen kell felemelnünk a hangunkat. A politikai véleménykülönbségeket ilyen egyértelműen emberiségellenes esetekben félre kell tennünk. A helyzetet súlyosbítja, hogy a megmagyarázhatatlan, sátáni mondatok egy volt főrabbi szájából, vallási köntösben hangzottak el. Itt az idő, hogy meghúzzuk a nemzeti minimumot!

Ezért a Jobbik arra kéri a magyar politikai pártokat - különösképpen a szélsőséges megynyilvánulásokra érzékeny SZDSZ-t, az egyházakat - különösképpen a magyarországi zsidó felekezetet, valamint a magyar civil társadalmat - különsképpen a kisebbségi jogokat védő szervezeteket, hogy közösen határolódjunk el az ordas eszméktől, amelyeknek a történelem szemétdombján a helyük.

Murányi Levente, a Jobbik alelnöke

Nincsenek megjegyzések: