Szegedi Csanád elvenné a parlamenti képviselők pénzét, és odaadná a nyomorgó egyetemistáknak

A politikai elit semmit nem érez a megszorításokból, ezért a Jobbik azt javasolja, hogy a parlamenti képviselők semmilyen más munkát ne végezhessenek az államigazgatásban - közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Szegedi Csanád. Szegedi felháborítónak tartja, hogy az egymás után érkező megszorító csomagoknak csupán egy közös pontjuk volt: kizárólag az embereket, de a parlamenti, politikai garnitúrát soha sem érintette.

szegedicsanad-2

A Jobbik alelnöke elmondta, pártjuk azt szeretné elérni, hogy az Országgyűlés törvényben rögzítse, a képviselők a jövőben mandátumuk ideje alatt ne lehessenek miniszterek, államtitkárok, állami cégek igazgatósági tagjai, vagy akár az államigazgatásban dolgozó osztályvezetők sem. "Egyesek az adófizetők pénzéből fenntartott állások halmozásával gátlástalanul két, három vagy még több ember fizetését veszik fel egymaguk. Ez a jelenlegi helyzetben különösen gyomorforgató."

Szegedi elmondta, hogy a Jobbik az Országgyűlésbe kerülve törvényt fog kezdeményezni a "politikai álláshalmozás" ellen. Addig pedig arra szólította fel a politikusokat, hogy csak egy fizetést vegyenek fel, a többi állásért járó pénzt pedig fizessék bele egy olyan alapítványba, amely azokat a fiatalokat támogatná, akik az anyagi helyzetük romlása miatt nem tudnak februártól továbbtanulni. "Eddig csak azt látjuk, hogy tönkreteszik az országot. Legyen végre valami haszna is az országnak belőlük!"

(jobbik.hu)

Nincsenek megjegyzések: