Megkárosítottakból gyanúsítottak-Avagy mi van ha nem engedsz lopni?

A sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése, garázdaság, rongálás, valamint könnyű és súlyos testi sértés miatt állítanak bíróság elé három ballószögi férfit, akik három tolvajt agyabugyáltak el a tanyájukon.

Az eset még tavaly június 17-én történt. Négy nappal korábban a három tolvaj egy ballószögi tanya mellől lopott el 150 ezer forint értékű vasat, majd ismét visszatértek a lelőhelyre. A tanyán élők felismerték őket, és a most bíróság elé kerülő gyanúsítottak téglákkal, karókkal támadtak a visszatérő emberekre és a tolvajok autójában 400 ezer forintnyi kárt okoztak. Közben megérkeztek a rendőrök akik - látva a tolvajok sérüléseit - az önbíráskodó gazdák ellen is eljárást indítottak.

Vajon mikor lesznek a fémtolvajokkal szemben fellépőknek, olyan jogai, mint a tolvajoknak, akik magántulajdon megsértésén kívül magánlaksértést is elkövettek, de ez úgy látszik csak kis szabálysértésnek minősül. Texasban egy férfi lelőtte azt a két négert, amelyik betört a szomszédja házába. A férfi ezért kitüntetést kapott, akik pedig rasszizmusról beszéltek, koppantak, ugyanis egy vietnami bevándorló házát védte meg a négerektől a texasi. Valami ilyesféle önvédelmi törvény kellene kis hazánkba is. Ha kiterítve feküdnének a tolvajok a meglopott emberek házai előtt, kiderülne, vajon van-e cigánybűnözés vagy ezt is csak a "szélsőjobb" találta ki.

Nincsenek megjegyzések: