Petíció Kisteleki Istvánnak, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének

kisteleki_istvan

P E T Í C I Ó

Kisteleki István a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke
részére

Tisztelt Elnök úr!

Sokan és sokszor mondják, hogy a sport nem lehet a politika eszköze, de a világban gyakran történnek olyan események, amelyekről a sportnak is tudomást kell vennie, és nem maradhat ki belőle. Gondoljunk csak a Dél-Afrikát évekig sújtó sport-bojkottra.

Napjainkban, amikor Gázában ENSZ alkalmazottak, civilek és gyerekek százai halnak meg izraeli fegyverektől, több ezren sebesülnek meg súlyosan vagy válnak földönfutóvá, amikor az egész területen humanitárius katasztrófa fenyeget, a lakosság legalapvetőbb emberi jogait sárba tapossák, és az emberek egy hatalmas gettóba zárva kénytelenek élni, akkor a világnak kötelessége felemelnie a hangját a palesztin nép védelmében, és ebből a sport sem maradhat ki.

Európa nagyvárosaiban folyamatosan tüntetések zajlanak, ahol emberek tízezrei tiltakoznak. A nemzetközi szervezetek és tisztségviselők Javier Solanától, az EU kül- és biztonságpolitikai képviselőjétől, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsán át, Ban Ki Mun ENSZ főtitkárig elítélik a gázai eseményeket.

Ebben a helyzetben a Jobbik Magyarországért Mozgalom értetlenül áll azelőtt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében Izrael - Magyarország barátságos mérkőzés lesz 2009. február 11-én. Ez nyílt politikai megnyilatkozás az MLSZ részéről a gázai konfliktussal kapcsolatban, és mivel az MLSZ Magyarország egyik köztestülete, így Magyarország részéről is. A magyar válogatott egy adott mérkőzésen egész Magyarországot képviseli. A mérkőzés azt szimbolizálhatja, hogy az MLSZ és rajta keresztül Magyarország egyetért Izrael gázai agressziójával, és hogy hazánkat nem érdeklik a halálos áldozatok, a gyerekek holttestei, az ENSZ-t ért támadások, mi barátságos meccset játszunk egy háborús bűnökkel vádolható állammal.

Véleményünk szerint a jelenlegi helyzetben a mérkőzés biztonsági szempontból is komoly kockázatot jelenthet, hiszen az MLSZ egy potenciális háborús övezetbe viszi Magyarország legjobb labdarúgóit. A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy ne tegye ki veszélynek a magyar labdarúgó válogatottat és rajta keresztül Magyarországot.

Követeljük, hogy a mérkőzést azonnal mondja le, és az adott időpontra más országgal kössön le egy barátságos mérkőzést, amely nem politikai célokat, hanem ténylegesen a válogatott felkészülését szolgálja.

Szilágyi György,
a Jobbik Sportkabinetének vezetője

Nincsenek megjegyzések: