A Jobbik a munkanélküliség növekedéséről

proletar A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja a kormányt és az ország valamennyi munkaadóját, hogy a létszámleépítésekkel szemben dolgozzon ki alternatívát, ugyanis a nemzetgazdaság érdeke, hogy a befizetett járulékok és adók összege ne csökkenjen, ezért a munkavállalók elbocsátása helyett a munkahelyek megőrzésére kell koncentrálni.

A Jobbik alternatív megoldásként javasolja a munkaidő csökkentését, akár napi szinten, akár heti munkanapok számát tekintve, - ezzel arányosan csökkenő jövedelmet feltételezve, természetesen szoros kontrollal az esetleges munkáltatói visszaélések kizárására.

A csökkent jövedelem még mindig jobb, mint a munkanélküliség, amely nem csak egzisztenciális katasztrófába sodorja a családokat, de morálisan is tovább zülleszti az országot! Az álláskeresési járadék a költségvetés óriási, fedezet nélküli terhe, ezért mindent el kell követni a munkanélküliség növekedésének elkerülésére.

Fentieken kívül nyomatékosan követeli a Jobbik új munkahelyek teremtésének elősegítését egy olyan gazdaság-élénkítő programmal, amely kedvez a hazai vállalkozásoknak, illetve a vállalkozói kedvnek.

Hajzer Krisztina,
a Jobbik munkaügyi kabinetjének vezetője

Nincsenek megjegyzések: