A fogyasztóvédelem nem lehet a politika terepe!

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezte (KASZ) március 15-e után értesült arról, hogy a Jobbik a "bolti bűnözésre" válaszul fogyasztóvédelmi kommandót hív életre azzal az indokkal, hogy lejárt minőségű élelmiszereket árusítanak multinacionális cégek az embereknek.

A KASZ álláspontja szerint a kirekesztő, idegengyűlöletet ébresztő "védelem" egy egész szakmát bélyegez meg, óhatatlanul az ott dolgozó emberek ellen irányul, és végső soron erőszakot szülhet. A történelem során nem egyszer megtörtént és napjainkban is előfordul, hogy nem csak szennyes, hanem tiszteletre méltó eszmék nevében törik fel és fosztják ki az "idegen" kereskedők üzleteit. Ez ellen csak józan gondolkodással, összefogással, szervezetten lehet tenni valamit. A fogyasztóvédelem az állam, a felkészült civil szervezetek, szakszervezetek és nem utolsó sorban a kereskedők feladata. Meggyőződésünk, hogy a tisztességes kereskedő és jól képzett alkalmazottai a legjobb fogyasztóvédők.

Ebben az ügyben is az érintetteknek kell, szakmai alapon összefogniuk, közösen fellépniük a fogyasztókat, vásárlókat szándékosan megkárosítók ellen azok nemzeti vagy egyéb hovatartozásától függetlenül, ezzel egyben meggátolva a szélsőséges politika uralmát hétköznapjaink felett.
Kiadó: Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

Várjuk a JOBBIK válaszát.

Nincsenek megjegyzések: