Nem indokolta döntését Horváth Ágnes

Május elsejei hatállyal jogutódlás nélkül szűnik meg az Országos Addiktológiai Intézet. Az Egészségügyi Minisztérium erről múlt héten tájékoztatta az intézet vezetőjét.

Az Országos Addiktológiai Intézet május 1-i

hatállyal jogutódlás nélkül megszűnik - erről döntött nemrégiben az egészségügyi miniszter. Buda Béla főigazgató csak hétfőn kapta kézhez az erről szóló levelet, mint mondta, abban nem indokolta döntését Horváth Ágnes. Az intézet feladatait ezentúl 2-3 fős szakmai stáb fogja ellátni az Országos Szakfelügyeleti és Módszertani Központ keretei között.

horvath_agnes_eum

"Igazi magyar sztori. Nem hasonlítható össze Lipótmező bezárásával, de kár érte" - nyilatkozta Buda Béla hozzátéve, hogy az intézet költségvetési gondok miatt egy ideje már nem működött hatékonyan. Szerinte olcsóbb lett volna az intézetet továbbműködtetni, az éves költségvetése ugyanis 20-30 millió forintot tett ki, a bezárás pedig a felmondások és költöztetések miatt akár 100-200 millió forintba is kerülhet.

A szenvedélybetegségekkel foglalkozó szakma egyébként aláírásgyűjtésbe kezdett az intézet megmentéséért, mint petíciójukban írják, "szakmai véleményünk szerint a szenvedély-problémák súlyos népegészségügyi következményei és társadalmi költség-kihatásai éppen az intézet megerősítését, és egy átgondolt, elkötelezett addiktológiai program bevezetését sürgetik".

(Hírszerző)

Nincsenek megjegyzések: