Orbán Viktor március 15.-én cselekvés helyett beszédet mondott alatvalóinak

 

803 156

Fideszesek1

803 167 

Fideszesek2

803 184

Kordon1

803 203

kordon2

803 254

Ők vigyáznak ránk

803 208

Ismerős arcok

Orbán Viktor március 15.-én cselekvés helyett, beszédett mondott alatvalóinak.

 

Orbán: Magyarország jobbat érdemel

A volt miniszterelnök alkotmányos népítéletetről beszélt

Merjünk a jövő emberei lenni, ne hagyjuk el a törvényesség és az összefogás útját - ezt üzente hallgatóságának Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pártja március 15-ei nagygyűlésén, ahol arról is beszélt, hogy a március 9-ei népszavazás megmutatta, Magyarország jobbat érdemel, olyan Országgyűlést és kormányzatot, amely méltó hozzá.

Az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél álló színpadra fellépő pártelnököt percekig tapsolta a tömeg, mielőtt elkezdte beszédét. (A Fidesz szóvivője több százezer résztvevőt említett a rendezvényről kiadott közleményében, míg a rendőrség szóvivője szerint a nagygyűlés színhelyéül szolgáló területen - a Szabad Sajtó útján és a Kossuth Lajos utca Astoriáig terjedő szakaszán - legfeljebb 30 ezer ember fér el.)

Orbán Viktor felidézte, a március 15-ei iskolai ünnepségeken mindig felhangzik az az idézet, hogy "a nagy méltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott". Hozzátette: ez a mondat újra valósággá vált. "Nekünk is van nagy méltóságú helytartótanácsunk, amely sápadt is és reszketni is méltóztatik és így, sápadtan és reszketve, oktatja ki immár a népet is, az Alkotmánybíróságot is, a sajtót is és az ellenzéket is" - fogalmazott, hozzátéve: "sápadtan és reszketve küldik el egymást a legkalandosabb helyekre, aztán bocsánatot kérnek, de a hátak mögött elküldik ismét".

orban_viktor

A Fidesz elnökének véleménye szerint szívük szerint ők igazából a népet váltanák le, meg vannak ugyanis győződve arról, hogy a nép nem érdemli meg őket. "Ebben az egyben, meglehet, igazuk van, Magyarország népe tényleg nem ezt érdemli, március 9. óta tudjuk, hogy Magyarország jobbat érdemel, és valóban a magyar nép olyan Országgyűlést és kormányzatot érdemel, amely méltó hozzá" - szögezte le.

Hangsúlyozta: a "nagy méltóságú helytartótanácsnak" alkalma lett volna, hogy visszaadja megbízatását a népnek, amelytől kiügyeskedte, amikor kiderült, hogy "hazudtak reggel délben és este". Mint mondta, 1848-ban a helytartótanácsnak gyorsan kitették a szűrét, most azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, mert - folytatta - a "mi helytartótanácsunk provokál, be akar ugratni bennünket, az erőszak lápvilágába csalogat, megosztottság és ellenségeskedés mocsarába akar terelni bennünket".

"Kilóg a lóláb és mi átlátunk a szitán, nekünk is megvan a magunkhoz való esze, ezért nem hagytuk és nem hagyjuk el a törvényesség és az összefogás útját" - jelentette ki a Fidesz elnöke, akinek szavait többször nagy tapssal szakította meg a hallgatóság.

Orbán Viktor úgy vélte: a népszavazással a "magyarok feltalálták az alkotmányos népítéletet", és március 9. óta "ez világszabadalom". Míg a türelmetlenebb nyugati népeknél a népítélet erőszakos, és átcsap az alkotmányosság rendjén, a magyarok türelmesebbek és toleránsabbak. "Mi tudjuk a megoldást, ezért nem lépünk a csapdájukba, helyette kitartunk a nemzeti egység, az egyetértés és összefogás politikája mellett" - mondta a Fidesz vezetője, aki szerint a népszavazáson elért "egyet akarásra" kell vigyázni. 
Szerinte az ország mai helyzetében már rég nem az a legfontosabb, ki milyen oldali, csak az számít, hogy nem szabad megengedni, hogy egymásnak uszítsák az embereket. Hozzátette: a nagy méltóságú helytartótanácsok azt szeretik, ha a nép egymást gyűlöli, mert amíg az emberek egymást marják, nincs idejük kimondani, hogy a király meztelen.

orban_vikor_fidesz
De most március 9-én kimondtuk, és ezzel megtettük a legfontosabb lépést, most már csak ki kell tartanuk a saját utunk mellett - fogalmazott. A pártelnök szerint jelenleg súlyos állapotban van az ország, és ha teherként és szégyenkezve hordozzák az emberek azt, hogy magyarok, akkor a hanyatlást semmi sem tartóztathatja fel. Ezért szerinte "közös, nagy és mély" erkölcsi megújulásra van szükség.
"Magyarország a mi országunk, nincs nekünk másik, Magyarország mi vagyunk, ezért senki sem tudja újraalkotni Magyarországot a magyarok nélkül. Magyarország mindannyiunk közös jövője" - jelentette ki. Orbán Viktor szerint a március 9-én kialakult történelmi szövetség lehet a jövő Magyarországának talapzata. "Merjünk tovább menni ezen az úton, merjünk többé válni, mint jobb és baloldaliak, ilyen vagy olyan pártiak, merjük vállalni, hogy mi mindannyian mindenekelőtt magyar emberek vagyunk" - mondta. 
Kijelentette: Magyarország akkor lesz sikeres, ha a jövő emberei erősebbek lesznek a múlt erőinél. Mint mondta, a jövő emberei azok, akik előreviszik a világot. "Higgyünk a szemünknek, olvassuk le a történelem üzenőfaláról, amit szóval, tettel, vérrel a 48-as magyarok nekünk írtak oda: Merjünk a jövő emberei lenni" - zárta beszédét Orbán Viktor, aki a tőle szokásos "Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!" jelszóval búcsúzott.

ezektől van a cikk

Nincsenek megjegyzések: