Színes családi programok Március 15-én

A Múzeumkertben, a Lánchídon és a Roosevelt téren egész nap színes családi programok várják az érdeklődőket március 14-én és 15-én.

A Múzeumkertben 12 és 17 óra között 1848 márciusának hangulatát idéző gyermek-, ifjúsági és családi programokat szerveznek. Az érdeklődők láthatnak régi fegyvereket, megtanulhatják hogyan kell lovat nyergelni, továbbá katonanótákat tanulhatnak, vagy kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Lehet majd fényképet készíteni a forradalom jeles személyiségeivel a korabeli Pilvax Kávéházról készült fotók előtt, a színpadon pedig bábműsorral valamint zenés, táncos produkciókkal szórakoztatják a közönséget.
A Forradalom hídján, vagyis az ünnepi díszbe öltözött Lánchídon a 12 ponthoz kapcsolódó installációk idézik fel a forradalom eseményeit. A Szendrey Júlia képével jelzett installációnál lehet majd olyan gyöngykokárdát készíteni, amilyet ő adott át Petőfi Sándornak a forradalom előestéjén, a nyomdász installációnál pedig muzeális nyomdagépen lehet kinyomtatni a Nemzeti dalt.
A Szabadság útján, a 2-es villamos Kossuth tér és Petőfi tér közötti szakaszán Rakpart Kávéház működik majd, s a Kossuth tértől a Duna korzóig installációk idézik fel a szabadságharcot.

A Roosevelt téren a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában mesejátékokat, népszínműveket, bábelőadásokat és vásári komédiát láthat a közönség. Itt lesz egy úgynevezett Nemzetőr tábor is, ahol a különböző fegyvernemekhez tartozó katonák bemutatókat tartanak, s a bátrabb gyerekek honvéd kiképzésben vehetnek részt. A tábort minden egész órakor őrjárat járja majd körül.

Nincsenek megjegyzések: