Követeli a tisztújítást az 1%-ra zsugorodott, mégis kormányzó

Eörsi Mátyás, Béki Gabriella és Gulyás József is követeli a tisztújítást az 1%-ra zsugorodott, mégis kormányzó SZDSZ-ben. Április 5-én dönt az országos tanács arról, összehívják-e a tisztújító kongresszust.

SZDSZ

A kialakult helyzetben minden nap tovább mélyíti a válságot, tovább hitelteleníti a pártot – mondta a Magyar Nemzetnek Gulyás József, az SZDSZ országos tanácsának elnöke. Az országos tanács pedig a jelen helyzetben különösképp fontos testület: e grémium jogosult ugyanis összehívni a párt tisztújító küldöttgyűlését.

Béki Gabriella szerint az SZDSZ minden választott testületének tagjait újra meg kellene választani, tehát nem elég az elnökválasztás.Ezzel egyet ért Gulyás is, annak ellenére, hogy az országos tanács tagjainak újbóli választása az ő személyét is érintheti.

Szerintük a megoldást segítené az is, ha szigorúbb lenne az ellenőrzés, valamint a helyi szervezetek küldötteit is lecserélnék. Ha sor kerül a tisztújításra, annak főszereplője Fodor Gábor lenne, aki korábban már bejelentette: újra versenybe száll a tisztségért.

Magyar Nemzet-barikád.hu

Nincsenek megjegyzések: