Hatékony cigányprogram kell, nem jogszabályok farigcsálása

A Jobbik Magyarországért Mozgalom álságosnak, és a Biber_Jozsef cigánybűnözés problematikáját szándékosan megkerülő látszatintézkedéseknek tartja azokat a kormánypárti és ellenzéki kezdeményezéseket, amelyek a VIII. kerületi tanárverés kapcsán, a közfeladatot ellátó személyek védelmének szándékával láttak napvilágot.
Valamennyi "megoldási javaslat" közös és súlyos hiányossága, hogy éppen a jelenség (a közfeladatot ellátó személyek elleni agresszió) lényegét hagyja figyelmen kívül, konkrétan, hogy az ilyen jellegű támadások szinte kizárólag a cigány etnikumhoz köthetőek, így a probléma orvoslása hatékony és komplex cigányprogram, és nem ötletszerűen kiválasztott szakterületeket érintő jogszabály-módosítások útján lehetséges.
A Jobbik szerint az is elfogadhatatlan, hogy a "politikai elit" egy makroszintű problémát (a cigánybűnözést), egyes szakmák dolgozóit érintő, etnikai jelleggel nem bíró, elszigetelt jelenségként kezeli, holott a cigányság többségének életvitele, teljességgel antiszociális magatartása okozza a tanárok, orvosok, mentősök, tűzoltók és a közhivatalnokok ellen irányuló tettlegességet, agressziót.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom véleménye szerint a kormány, a parlament, a miniszterelnök és a köztársasági elnök egyaránt felelős a cigányterror kialakulásáért: a Gyurcsány-kabinet a pozitív diszkrimináció EU-alkotmány ellenes gyakorlata miatt, Sólyom László pedig a büntetőeljárás alatt álló cigányvezetők erkölcsi támogatásának okán, amivel - tételezzük fel, hogy akaratlanul - a kivételezettség hamis illúziójába ringatta a honi cigányságot.
Bíber József Tibor

Nincsenek megjegyzések: