„illegitim kormány elkergetése”

marc15 1848-1849 története ma már a magyar nemzeti mitológia egyik meghatározó jelentőségű fejezete. Mítosz ez, hiszen tele van csillogó és drámai jelenetekkel, félelem és gáncs nélküli lovagokkal és hűséges szolgákkal; míg a másik oldalon cselszövőkkel és árulókkal, esküszegőkkel és banditákkal.

Március 15-e jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki.

Március 9.-i népszavazás korunk csendes forradalma. A fidesz által elindított és fűtött népszavazás célja a az, „illegitim kormány elkergetése”. Fidesz nagy csatát nyert, de a háborúnak még koránt sincs nincs vége.

Már a szabadság karnyújtásira van mikor a fidesz „kiegyezik”.

Ül a győzelem babérján, elégedetten, mondhatnám pökhendin. A tegnapi parlamenti vitanap ékes bizonyítéka ennek. Hüvelyében csörgette a kardot mikor már négymilliós sereg áll mögötte, mikor már bedőlt az ostromlott vár fala, akkor nem folytatja harcát a várurakra, bízza a jövőt az mszp-szdsz döntheti el merre, és hogyan tovább magyarország. A fidesz politika valahol hibádzik, ezáltal súlyos következményeket hozhat az ország jövőjére. Nem enyhíti a társadalmi feszültségeket, és úgy látszik a 2010-es választásokra koncentrál. 20080315_meghivo_500px.img_assist_custom

De vannak még huszárlelkű polgárai ennek a hazának…

Kapcsolódó cikkunk.

Nincsenek megjegyzések: