Kemény szavak, puha tettek

Néhány idézet Orbáb Viktortól a FIatalDEmokratákSZövetsége elnökétől:

„amit a kormány tesz, az illegitim.(…) Egy utolsó demokratikus lehetőség a népszavazás”

„Ha sikeres a népszavazás, a koalíciónak megoldást kell találnia a bizalmi válságra. Szakértői kormány vagy előre hozott választás formájában. Attól kezdve ugyanis minden, az alkotmányosság határait átlépőeseményért kizárólag a kormány viseli a felelősséget.”

„Ha ebben a néhány fontos kérdésben a mostani kormány vereséget szenved egy népsavazáson, akkor utána nincs más választás, ki kell írni a választást”

„ha a kormány a kormány egy elvesztett népszavazás után sem távozik, onnantól kezdve minden felelősség, de szó szerint, betű szerint minden felelősség a kormánytöbbségé.”

Népszavazás után vagy teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Végrehajtja az emberek akaratát, vagy maga ad zöldutat, hogy kipenderítsék. Onnantól nincs több magyarázkodás, nem hivatkozhat sem demokráciára, sem alkotmányra, sem törvényre, semmire az égvilágon. Nem marad más számára, mint futni, de gyorsan.”

„A mai közhangulatban finoman szólva is elsöpörné ezt a kormányt. A referendum következményei nem láthatók előre, de a következmények súlyosak lennének”

„A népszavazás egyfajta előrehozott választás lesz.”

Csak elsöprő eredmény hozhat elsöprő következményeket. Akkor bármi megtörténhet.”

„A hazugság rakódik, rakódik, aztán egyszer csak leszakad a födém, majd komoly politikai következménye lesz mindennek”

Kemény szavak. Ezt az utóbbi Orbán idézetet önmagára is értheti a fidesz. Jelen Orbáni politika hazug és csalfa az elsöprő népszavazás nem rengette meg a világot, sem hazánkat, de még a kormányt sem. A népszavazás estéjén, de legkésőbb másnapján 10.én az emberek a kormány távozását, vagy legalább a kormány távozására felszólító fidesz politikusok hadát várta. Várta áhítva a megrengető változást, az utcai ünneplést, kerepelést, óra csörgetést.

Idő van, a változás ideje!

Nincsenek megjegyzések: