Helyzetkép március 15

Köszönet a kuruc.info-nak

17.15: A Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) által a Blaha Lujza térre szervezett zárótüntetés - vagy ha úgy tetszik: az este nyitánya - Kakuk Attila elnök felszólalásával kezdődik, melynek hosszabb hírértéke nincs is, nem nagy felütés. Talán többen is összegyűltek most, mint a Jobbik délutáni megmozdulására; a MÖM régebb óta hirdette, plakátolt is, a Jobbiktól Hunniáig sok felszólalót hívott, és a sörmagyarokat is megnyerte a beígért koncerttel, a helyszínválasztás pedig kitűnőnek bizonyult: a Fidesz nem tudta kikerülni.

17.00: A háromnegyed ötkor befejeződött Fidesz-piknik után Rákai Philips felhívta a távozók figyelmét, hogy a Deák és a Kálvin tér felé célszerű menni, mert a Blaha "le van zárva". A hazugság célja az volt, hogy az emberek ne keveredjenek oda a Budaházy-Toroczkai nevével fémjelzett megmozdulásra. Valójában csak útszűkületet okoztak az ÁVO-sok, így sok fideszes mégis eljutott a mieinkhez.

Ilyen kis haszontalan Hurrá!-lapocskákat
osztogattak a műellenzékiek
Ilyen kis haszontalan Hurrá!-lapocskákat
osztogattak a műellenzékiek

16.50: A "Fidesz-majálison" olyan volt a felszólalok hangulata, mintha megdőlt volna kormány. Hasonlított a kettős állampolgárságról szóló népszavazás estéjére, amikor az MVSZ színpadán Dobos Attila járt morbid örömtáncot, mondván: győztek az igenek!

16.20: Az Erzsébet téri rendezvényen több tucat gárdista is közreműködött, köztük az ősszel avatott Horváth György harckocsivezetőnk. Tudósítónknak elmondta: tavaly március 15-e előtt NBH-sok keresték fel Fejér megyei házában, s figyelmeztették: jobb, ha nem megy sehova. Idén azonban már nem bírt otthon maradni, ezért egyenruhájában jött a fővárosba. Bajtársunk azon kevesek közé tartozik, akik a tárgyalóteremben lehettek a Magyar Gárda koncepciós perén. Tankos Gyuri értetlenségét fejezte ki, hogy a cigányságnak hogy lehet ilyen Kolompár-méretű vezetője.

15.50: A Kuruc.info tudósítója a Lánchídnál megállapította: rémhír volt, El-Qró természetesen nem merészkedik csak úgy a nép közé. Hacsak nem dobták a Dunába, mire odaért. Panaszunkra Szilvási azt mondta, információja Zagyva György Gyulától, a HVIM elnökétől volt.

15.40: A rendezvény után a még ottmaradt pár száz főnek Szilvási Péter, a Jobbik szervezési igazgatója a színpadról mikrofonba mondja: Gyurcsány Ferenc a közelben van, a Lánchíd pesti hídfőjénél. Többen oda indulnak.

15.10: Vona Gábor Jobbik-elnök és Magyar Gárda alapítótag megjegyezte: beismeri, hogy a kormányváltásnak jelen pillanatban semmi esélye sincs, ugyanis a parlamenti ellenzék és a köztársasági elnök is folyamatosan mellébeszél és pótcselekszik.

14.45: Erdélyi József színművész után Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya beszél a színpadon. A főkapitány - elsősorban a szervezet tevékenységét bemutató - szavai után Szabó Gábor még megjegyezte: reméli, most már mindenki tudja, hogy Kolompár Orbánra vagy pedig Dósa Istvánra bízná-e gyermekét.

Fotó: Zsindex
Fotó: Zsindex

14.30: Balczó Zoltán Jobbik-alelnök és Szabó Gábor pártigazgató helyénvaló gondolatai után jelen pillanatban egy gárdista kislány beszél a több ezres szimpatizáns tömeghez.

14.20: A legfrissebb információnk szerint legalább 5 ezren vesznek részt a Jobbik és a Magyar Gárda közös ünnepségén. A hangosítás szegényes, a hangulat viszont remek.

14.15: A Kempinski szálló környékén közben szép számmal kezdenek gyülekezni a jobbikos rendezvényre.

14.05: Az Astoria és a Deák tér között hadseregnyi ÁVO-s vonul, teherautók és vízágyúk kíséretében.

14.02: Völgyessy Miklós, a Civil Jogász Bizottság elnöke a Hír TV-nek elmondta, jogellenes, hogy az utcán ünneplők ruházatát és táskáját nem a hivatalos szervek vizsgálják át, hanem az erre a célra felbérelt In-Kal.

Képek Demszky dobálásáról

14.00: Befejeződött a zsdsz párt rendezvénye. Pár hazafi ugyan megkísérelt a nagy távolság ellenére is tojást dobni Demszky kaftánjára, de sajnos csak egyszer sikerült. A legtöbb tojás a rendőrsorfal előtt ért földet. Demszkyt a tojás mellett üdítős flakonokkal, kövekkel és lószarral is igyekeztek megdobálni a hazafiak. Néhány petárda is robbant.

Hiába minden intézkedés: a hazafiak még így is eltalálták
Hiába minden intézkedés: a hazafiak még így is eltalálták

13.50: Jelenleg valami azonosíthatatlan cigány vergődik a színpadon Demszky rendezvényén, de a felszólalókat 150-200 méternél közelebb lehetetlen megközelíteni. Az Astoriánál közben gyűlnek a fideszes birkák, akik önfeledten ünnepelnek, mintha megbukott volna a Gyurcsány-rezsim.

13.40: A hídról nézve a Demszky-gyűlésen több az ávós és az In-Kalos söpredék, mint a meghívott közönség. Demszky maoista módon csak egy szűk zsidó közönség előtt hőbörög.

13.30: Már másfél órával a fideszes rendezvény előtt lezárta az ÁVH az Astoria és a Ferenciek tere közötti összes mellékutcát. Az Astoriánál jó zsideszes szokás szerint valami silány popzene szól a hangszórókból. Orbán Viktor valószínűleg ma is jól megmondja majd, hogy mennyire tele van már az a pohár, majd ismét nem csinál az égvilágon semmit sem. Rogán kibelezéséről eddig a percig sajnos még nem kaptunk hírt.

 13.20: A tömeg folyamatosan jelszavakat skandál, egyre többször hangzik el: „Hazaáruló!”, „Hülye vagy!”, illetve „Mocskos komcsik!” - tudósít az MNO. Szemmel láthatóan a több száz fős tömeg nagy része egyáltalán nem szimpatizál Demszky Gáborral. Ugyanolyan mértékben, mint a tavaly március 15-i ünnepségben nem fordult elő, ám jónéhány tojás így is megindult a beszédhibás biboldó felé. Rohamrendőrök sorakoztak fel a Petőfi-szobor környékére felállított kordonok előtt.

13.10: "A magyar szabadságba és demokráciába vetett hitem miatt számítottam rendszerellenesnek akkor, és vagyok a demokratikus, szabad és független Magyar Köztársaság elkötelezett híve ma. Nem kell új rendszerváltás" - szónokolta a Kádár-diktatúra engedélyével a 80-as években ellenzékesdit játszó Demszky, akinek természetesen megfelel a jelenlegi cionista diktatúra. A magyarok továbbra is fokozott utálatukról biztosítják a feleségverő félzsidót.

12.50: A Demszky-gyűlést több száz In-Kalos zsidóbérenc proli védi, lehetetlen a színpad közelébe jutni. A magyarok fütyüléssel adnak hangot a félzsidó főpolgármester iránti ellenszenvüknek, akit velünk együtt a börtönben látnának a legszívesebben. Hihetetlen biztonsági intézkedések, többszöri motozás. Tudósítónk látta, amint egy turista fél literes üdítőjéről lecsavartatták és elkobozták a kupakot (hogy ne tudja esetleg messzire eldobni), mondván: egyenlőség van, a mai szabály mindenkire vonatkozik. Azért aki ügyes, kabátzsebben egy-egy tojást be tud csempészni, illetve hátul a Duna felöli oldalon egyik olvasónk két méterről szólhatott be Kókának.

12.35: Délig négy hazafit állított elő az ÁVH a március 15-i, fővárosi rendezvények közeléből. Egyiknél gázsprayt, a másiknál kést találtak, ezért őket a "közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés" miatt állították elő. Ez azért is röhejes, mert egyik sem tiltott eszköz, amit ne hordhatna magánál bárki. Gázspray legálisan bármelyik katonai boltban vásárolható, kés pedig 8 cm pengehosszúságig törvényesen tartható. Másik két ember nem tudta igazolni magát, ezért csapott le rájuk a komolytalan rendőrcsürhe.

11.55: Ifj. Hegedűs Lóránt a Fővám téren feltette a kérdést: „Hová halványult már Petőfi forradalma, hol vannak azok az eszmék, amik az 1848-as forradalmat jellemezték?” Jelen pillanatban egy olyan kormány szentségteleníti meg az egyik legszentebb magyar ünnepet, amely egy tál lencséért képes volt eladni az országot. Hegedűs szerint ez így nem mehet tovább, összefogás kell - jelenti a Hír TV. A hazug kormány csatlósaival együtt megszentségteleníti azokat a lépcsőket, ahol annak idején Petőfi a 12 pontot elmondta – mondta a református lelkész. Hegedűs kifogásolta azt is, hogy a rendszerváltó fórumokat és a Magyar Gárdát csürheként mutatják be. Hozzátette: a Hazatérés Templomából a Fővám térig higgadtan vonultak, ezzel is bizonyítva, hogy ők képviselik az igazi magyar politikát. Hegedűs úgy folytatta beszédét, hogy azt kérte az egybegyűltektől, fogadják meg: tőlük senkinek nem kell félnie, fajra, nemzeti hovatartozásra, felekezetre való tekintet nélkül, mert ők demokraták, és az 1000 éves magyar királyi eszme letéteményesei. Hegedűs szerint sem a zsidóknak, sem a cigányoknak nincs félnivalójuk, ha elfogadják, hogy ez az ország még így csonkolt állapotában is a kereszténységért vérét ontó magyarokat foglalja magában. A lelkész figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy kártékony parazitából nem lesz soha becsületes hazafi. Hegedűs felidézte Simon Peresz korábbi kijelentését is, amely szerint „felvásároljuk Magyarországot”. Erre Petőfi által azt üzente: „Foglalod a kurv' anyádat, nem a mi hazánkat.”

11.50: Oláh patkányok vertek és rugdostak véresre egy kokárdát viselő magyar fiatalt Kolozsvárott. A bátor románok többen bántalmazták az egyedül sétáló magyar fiút. A nyúlfarknyi államisággal dicsekedő, országuk nagy részét tolvajlással megszerző románok szerint „Románia szuverén és független, egységes és oszthatatlan nemzetállam”.

11.40: Dávid Ibolya nemzeti összefogásról hablatyolt kis számú hallgatósága előtt, de hazafiak "hazaáruló, tolvaj banda" bekiabálásokkal zavarták meg Tom Lantos havernőjét. 

11.30: A Nemzeti Múzeumnál csak pár száz lézengő kormánypárti "ünneplőt" látni.

11.25: Több száz fős tömeg gyűlt össze a Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége (MAREVOSZ) Fővám téri nagygyűlése előtt, melyen többek között ifj. Hegedűs Lóránt és Schuster Lóránt is beszédet mond majd - tudósít a hírTV. A jelenlévők békésen várják a felszólalókat, többen Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókat lengetnek.

11.15: A Nemzeti Múzeumnál fiatalok provokálnak irritáló zenével, tánccal, Jordán Tamás vezényletével.

11.07: Ezekben a percekben kezdődik az állami ünnepség a Múzeumkertben, ahol a tavalyihoz hasonlóan az idén sem beszél senki a kormány nevében. Gyurcsány Ferenc pedig már el sem megy a rendezvényre. Még a félliteres műanyagpalackok tartalmát is ellenőrzik a zsidó érdekeltségű In-Kal Security emberei a Nemzeti Múzeumnál – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója.

11.02. Nincs magyar trikolór a Nemzeti Múzeumnál

A kormány úgy tűnik, már saját híveiben sem bízik. A Nemzeti Múzeum kertjét is lekordonozták. Furcsa hiányérzete lehet annak, aki a múzeumra pillant. Megszokattuk, hogy a Nemzeti Múzeum oszlopairól ilenkor fürtökben lógnak a piros-fehér-zöld szalagok, jobb esetben a nemzeti színű zászló. Most teljesen csupasz minden.

10.30: Már közel 2000 hazafi van a Belvárosban. Néhány ablakból rikácsoló sunyi belvárosi zsidó vénasszonyok locsolják vízzel a demonstrálókat. Néhány hazafi felmenne "megbeszélni" a dolgot.

10.20: Kordon zárja le az Eötvös Lóránd Tudományegyetem bejáratát, a Múzeum körúton ellenőrző pontokat állítottak fel - jelentette az MNO tudósítója, aki beszámolt arról is, hogy egy, a környéken lakó biciklistát nem engedtek haza, mivel kerékpárját nem vihette át az egyik ellenőrző ponton. A helyszínen több tábla arról tudósítja a járókelőket, mit lehet, és mit nem lehet bevinni a megemlékezések helyszínére. Kereplőt és sípot például nem. A Magyar Nemzet tudósítójának egy In-Kal Security-s zsidóbérenc elmondta: aki azt kiabálja, hogy „Gyurcsány, takarodj”, azt kiemelik. A helyszínen „könnyen felismerhető” civil ruhás rendőrök is vannak.

10.09: A Zsindex információja szerint Nagy Imre szobránál, a Vértanúk terénél kitettek egy nagy feliratot, amin a következő áll: Fletó: Imre, te mit tennél? Nagy Imre: Megfogadnám Horn Gábor javaslatát.

10.00: A Kossuth tér környékét megszállták a civilruhás és az egyenruhás, kutyás rendőr szolgák. A rezsim ünnepségére csak szigorú ellenőrzés után juthatnak be a kollaboráns meghívottak.

9.50: A nemzetárulók által megszállt Parlament környékére vízágyúkat és csapatszállító járműveket szállított a rettegő rezsimet védelmező ávós csicskasereg.

9.12: A tüntetők észrevették, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a téren tartózkodik, ezért elkezdtek jelszavakat - „Gyurcsány, takarodj”, „Hazaárulók” - skandálni. (MNO)
9.03: A Kossuth tér és a Nádor utca sarkán mintegy 80-100 békés tüntető áll.
8.51: Kitolták a Honvéd utcáig a parlament körüli kordonokat – jelentette az MNO helyszíni tudósítója, aki arról is beszámolt, hogy a hermetikusan lezárt Kossuth tér környékén csak kis rendőri jelenlét tapasztalható.20080315_meghivo_500px.img_assist_custom

 

 Sípolni és kiabálni tilos!

In-Kal Security-s biztonsági őr elmondta: aki azt kiabálja, hogy „Gyurcsány takarodj”, azt kiemelik.(ez a demokrácia! ez a jelen magyar szólásszabadság) A helyszínen „könnyen felismerhető” civil ruhás rendőrök is vannak.

kuruc.info folyamatosan frissít! 

A BARIKAD.HU Hírei  március 15.: http://barikad.hu/node/12445

Nincsenek megjegyzések: