Nyolcezer romával riogat a cigány önkormányzat tagja

Békében zajlott a Magyar Gárda rendezvénye.

A Magyar Gárda fajgyűlölő szervezet, ha a város beengedi, akkor mi nyolcezer romával jövünk a környező falvakból - mondta Nagy István, a Hatvani Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagja a képviselő-testület legutóbbi ülésén.
Mindezt annak kapcsán, hogy a grémium állást foglalt arról: a közintézményekben nem biztosítanak helyet a Gárda rendezvényeinek. A Magyar Gárda szombatra hirdette meg gyűlését előbb a könyvtárba, majd a Rózsakert Étterembe, ám egyikben sem kaptak lehetőséget. Ezen előzmények után szombaton csak négy gárdista és húsz szimpatizáns gyűlt össze a Főtéren, majd egy internet kávézóba mentek. Ellentüntetők nem voltak jelen. Nagy Gerzson, a Magyar Gárda Heves megyei Imre király zászlóaljának kapitánya elmondta: céljuk, hogy tájékoztassák az érdeklődőket tevékenységükről. Munkatársunk már eljött a helyszínről, mikor többen arról számoltak be, hogy a rendezvény vége felé négy rendőr jelent meg a kávézóban, az egyenruhás gárdatagokat igazoltatták, s ottlétük céljáról érdeklődtek. Ezután távoztak és véget ért az esemény is. innen

Kép, Gyöngyösön a március 15-ei forradalom és szabadságharc emléknapján készült forrás

Nyolcezer romával riogat a cigány önkormányzat tagja. Ne riogasson, tartsa kordában a romákat, ne lopják el a terményt a tyúkot, a bringát... ha nem képesek ők rendet tenni a maguk háza táján, hát akkor cselekedni kell méghozzá sűrgősen. A vagyon és önvédelem jogát ki kell szélesíteni, ne azt a parasztot büntessék ki vasvillával védi munkája gyümölcsét. Vidéki csendőrséget kell felállítani a Magyar Gárda jó alapanyag lenne. A régi paraszti történeteket mindenki ismeri a csendőrség keménységéről, nem is lopták szüret előtt a szőlőt.

Nincsenek megjegyzések: