Szőnyi Bartalos Mária nyílt levele Gyurcsányhoz

Legszemélyesebb magánügye az embernek, hogy párttag vagy nem párttag. Továbbá az is magánügye az embernek, hogy belép a Gárdába vagy sem. Aztán nincs a homlokára írva egy párttagnak, hogy párttag; nincs a homlokára írva egy gárdistának, hogy gárdista. Nincs az emberek homlokára írva, hogy hova, melyik csoportosuláshoz tartoznak.

Ha nekem szimpatikus egy ember, nem az, az első kérdésem, hogy melyik csoporthoz, párthoz vagy gárdához tartozik? Sőt, meg sem kérdezem! Magánügye.

"Mindenki szakítsa meg kapcsolatát azokkal, akiknek közük van a Magyar Gárdához, szakítsa meg kapcsolatát a Jobbikkal, a polgármesterek pedig ne adjanak helyet a Magyar Gárda felvonulásainak - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke, a szocialista párt Békenap című rendezvényén pénteken Budapesten."

A jelenleg még pozíciójában lévő miniszterelnök mostanában sokat téved. Lehet, hogy a sajtószóvivője majd korrigálja, és elmagyarázza azt, hogy rosszul értettük, amit mondott, mert pontosan az ellenkezőjét sugallta. Ezért aztán nem is vettem, de nem is veszem már komolyan egyetlen kijelentését sem. Főleg az olyan felszólítását, hogy kivel, kikkel szakítsuk meg a kapcsolatainkat.

Ugyan már!

Ne tessék beleszólni az én kapcsolatrendszerembe! Most a gárdisták nem tetszenek, holnap meg majd azok nem tetszenek a miniszterelnöknek, akik nem gárdisták.

Nehogy ám már azt képzelje a miniszterelnök, hogy minden gárdistának a felsége meg fogja szakítani a kapcsolatát a férjével! Tetszik tudni, ez olyan röhejes, mintha Vona Gábor felszólítaná az országot, hogy szakítsa meg mindenki a kapcsolatot az emeszpé tagjaival! Persze, Vona Gábor nem mondja ezt, mert annál intelligensebb. Tudja, hogy az ilyen kijelentés bárki szájából személyiségi jogokat sért.

Egyébként is a miniszterelnök személyes kirekesztő politikája nem kötelező az ország lakosságára. Főleg azért nem, mert figyelembe sem veszi a népakaratot. Így aztán csupán illúzió elvárni a néptől, az ország lakosságától, hogy figyelembe vegyék a miniszterelnök felszólítását, akaratát.

Mennyit ivott miniszterelnök úr, mielőtt a fenti kijelentését megtette?

Komárom-Szőny, 2008. május 10.

Szőnyi Bartalos Mária
(író, költő)

barikád.hu

Kapcsolódó írás

Nincsenek megjegyzések: