Május 30-án indul a harc a gyöngyösi gumigyár ellen

A gyöngyösi Jobbik 2008. május 30-án, 16:00 órától demonstrációt szervez a településre tervezett indiai gumigyár ellen.

A szervező gyöngyösi Jobbik szervezet mindenkit vár a tiltakozó akcióra, akit érdekel környezetének sorsa. Köztudomású, hogy egy indiai cég gumigyárat kíván építeni Gyöngyösre - ráadásul állami támogatással -, ami ellen a helyi lakosok tiltakozni szeretnének. Elindult egy aláírásgyűjtési akció is, s most egy demonstrációt is meghirdetett a helyi Jobbik.

Szerkesztőségünk információi szerint a nemrégiben alakult Jobbik alapszervezet munkáját a legkülönfélébb módon igyekezik akadályozni a térséget uraló szocialista hálózat, melynek élén az egyik leggazdagabb magyar képviselő, Magda Sándor áll. A helyi főiskolát is vezető, a környéken hírhedt dinnyekereskedő országos hírnévre a 2002-es "gulyásfőző" botrányával tett szert. A nem túl elegáns beugró persze nem zavarta nagyon az MSZP-t, azonnal komoly szereppel kínálták meg a mezőgazdasági bizottság elnökeként. Hasonló a hasonlót - szokták mondani.

Szerkesztőségünk elkötelezett a környezetvédelem irányában, ezért természetesen folyamatosan tudósítani fogunk az új Hankook-botrányról. És vállaljuk az elfogultságot is.

 A Mátra szent. Magda meg csak magda.

barikád.hu - szentkoronaradio.com

Kekesteto1_800 Gyöngyöst jól ismerve mondhatom, szükség van a befektetésekre és munkahelyteremtésre.

A Mátra kapujába, valóban gumigyárat kell építeni? Az állam és helyi MaSZoPosok valóban a környék fellendülését kívánják, javaslom figyelmükbe a turisztikai befektetéseket. A Mátra jövője számukra mit sem ér, az erdők nagyrészt már letarolták. A Mátra turista útjai igénytelenek, pihenő helyei szórakozást nem igen nyújtanak. Üde kivétel a zenél az erdő programsorozat, bár nyaralásunkkor egy rendezvényre sem tudtunk eljutni, mert nincs a helyi falvak között tömegközlekedés, csak autóval lehetett volna eljutni a szálláshelyről a rendezvények bármelyikére, ahol pl. helyi pálinkával kínálják a látogatót, de minek, ha nem tud utána visszatérni üdülőjébe. Nincsenek, park erdők, gyermekprogramok, játszóparkok, fürdők,… elhanyagolt, gazdátlan az egész… De, ennek ellenére szeretjük a Mátrát. Olyannyira, hogy megkérünk mindenkit,

ki a Mátra szerelmese, csatlakozzon a Gyöngyösi JOBBIK tiltakozásához.

Sírnak Gyöngyös harangjai

A természet évmilliók alatt építette, őseink óvták és bizalommal hagyták ránk Kárpátokból még megmaradt Mátrát. Északról erdős hegyek, délről vízben gazdag termő sík vidék övezi, ezzel ajándékozva meg az itt élő embereket és országot. Őseink beilleszkedtek a szép környezetbe és óvták mit rájuk hagytak. A Mátra tiszta levegőjére, tüdejére szanatóriumot építettek, hogy segítsék társaikat. Lankáin szőlőt és más gyümölcsöket termeltek, a gazdák messze földön híres borokkal vitték hírét e vidéknek. Délről sík alföldi jellegű területek jó minőségű, bőséges terméssel töltötték meg az ország piacait.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom és Gyöngyösi tagszervezete elkötelezett arra vonatkozóan, hogy természet és őseink által ránk hagyott értékeket megőrizze, óvja, ápolja és hagyományokhoz híven gyarapítsa eljövendő nemzedékek boldogulására. Ezen súlyos feladat a gyöngyösi ipari parkban épülő indiai Apollo Tyers Ltd gumigyár építésével kapcsolatban arra szólít, hogy megakadályozzuk természeti környezetünkbe nem illő, örökségünket tönkretevő, elértéktelenítő beruházásokat.
• Nem fogadjuk el, hogy a Gyurcsány Ferenc ajándékba 10 mrd Ft – kb.40 millió Euro – állami támogatást ad az indiai gumigyárnak magyar vállalkozók által befizetett elviselhetetlen adókból.
• Nem fogadjuk el, hogy az ország és magyar vállalkozások terhére kiadott környezetszennyezési kvóta nemcsak a magyar vállalkozások sérelmére elkövetett diszkriminatív bánásmód, de jelentősen rontja tradicionális mezőgazdasági termékeink kül-, és belföldi megítélését, értékét és minőségét.
• Álláspontunk, hogy Gyöngyös és környékének természeti környezete, mezőgazdasága következmények nélkül nem képes elviselni még egy – Mártai Erőmű Rt. - környezetszennyező "füstgyárat, koromgyárat".
• Osztjuk azt az álláspontot, hogy 10 mrd Ft – kb.40 millió Euro - állami támogatással helyi magyar vállalkozók – turisztika, mezőgazdaság egészségügy, szanatórium - olyan mértékben képesek fejleszteni térségünket, mely nem kárára, hanem hasznára válhat az itt élőknek és az országnak
• Osztjuk azt az álláspontot, hogy magyar vállalkozók 10 mrd Ft – kb.40 millió Euro - állami támogatás esetén - az indiai gumigyárral szemben - helyi munkavállalók többszörösét lennének képesek megfelelő munkakörülmények mellett alkalmazni.
• Álláspontunk, hogy az indiai gumigyár betelepülésért kapott több éves adókedvezménye helyi magyar vállalkozók és munkavállalók részére életképességet, megélhetést biztosítana, jelentősen javítana helyzetükön.
• Elutasítjuk, a gumigyár létesítésére garantált politikai soronkívüliséget, a közigazgatás politikai korrumpálását, politikai hatalommal való visszaélést.
• Álláspontunk, hogy egészségünk és ránk hagyott örökségünk nem üzlet, semmilyen kártérítés, kárpótlás nem pótolhatja azt, amiből csak egy van.
Kérjük az ország és körzetünk lakosságát, civil szervezeteket, környezetvédőket, vállalkozókat álljanak a mozgalom mellé, kísérjék figyelemmel és segítsék munkánkat, hogy érdekeiket felelősséggel tudjuk képviselni. Vegyenek részt rendezvényeinken, tájékoztató előadásainkon, kampányunkban.

Jobbik Magyarországért Mozgalom Gyöngyösi szervezete

Elérhetőségeink:
Laczik Attila
E-mail:jobbik.gyongyos@gmail.com

(2008. március 07)

Nincsenek megjegyzések: