A szegedi Jobbik nyílt levele a polgármesternek

2008.04.09.

Tisztelt Polgármester!

A Jobbik Szegedi Alapszervezetéhez az elmúlt hetek során több lakossági bejelentés érkezett, amely során: Szeged belvárosában (Dugonics tér, Kárász utca) a helyi cigány kisebbséghez tartozó fiatal korú személyek iskolásokat, időseket és más szegedi lakosokat zaklatnak, ill. az általános iskoláskorú gyerekektől elveszik a pénzüket, értéktárgyaikat.

A kialakult probléma kezelése érdekében, arra kérjük a tisztelt frakcióvezetőt, hogy a 2008. április 11-én esedékes közgyűlésen tűzzék napirendre ezt a problémakört és találják meg hozzá a lehetséges politikai megoldást mindannyiunk és a szegedi lakosság érdekében.

Nem a kisebbségek – különösen nem cigány kisebbség - elleni konfliktus gerjesztését kérjük, hanem a belvárosban lévő cigányság törvényen kívüli részének a jogkövető magatartásának elősegítését. Ez a tarthatatlan állapot, a szegedi Jobbik véleménye szerint: a belvárosban szabadidejét eltölteni kívánó lakosságot elidegeníti és a városunkba látogató turistákat megrémíti, így a város presztízse, megítélése csökken.

Amennyiben nem vitatják meg a problémakört, ill. elutasítják kérésünket, kénytelenek leszünk városunk rendjének megőrzése érdekében a Csongrád Megyei Magyar Gárda – Horthy Miklós zászlóaljához fordulnunk segítségért.

Szeged, 2008. 04. 03.

Tóth Péter
A szegedi Jobbik elnöke

Rácz Tibor
A szegedi Jobbik alelnöke

Nincsenek megjegyzések: