Jobbik Programja /2.

2008.04.06.

Nemzetbiztonság, a közélet megújításáról.

Magyarország egy furcsa időviharba került. Nevezetes március 10.-e –hopp! Március 29.ével kezdődött el mikor is Gyurcsány Ferenc monológ estjével meghódította MSZP-s hallgatóságát, bizonyságát adva jobb szinész, mint politikus. Életre keltette a Gólemet mi tovább mélyíti a hazánkat súlytó politikai válságot.

Még nem vonult el a vihar, sőt! Előfordulhat, hogy év végére már 2010.-et fogunk írni és már is itt van a nyakunkon a rég áhított parlamenti választások.

A jövő év elején pedig már nekifoghatunk hazánk építéséhez az érdemi munkához. Nehéz feladat vár a következő kormányra és ellenzékre egyaránt. Hazánk erkölcsi és gazdasági csődben él.

De! Változik e a helyzet ha FIDESZ 2/3-os többségi kormány lesz hatalmon szinte ellenzék nélkül a kétpólusúvá válható parlamentben. A rendszerváltás és demokratikus törekvések teljes megcsúfolása lenne efféle libikóka politika. A szociális és gazdasági válság tovább mélyülne hazánkban a nemzeti érdekek továbbra sem lennének szalonképesek a politikai elitt számára.

Rendet, tiszta közéletet kell teremtenünk a hagyományos értékeket mint becsület, erkölcs és hit vissza kell vezetni a közéletbe és köztudatba.


Nemzetbiztonság, a közélet megújítása

Végérvényesen tisztázni szükséges az ügynökmúltat, a tényleges rendszerváltás csak így képzelhető el. Az erre vonatkozó adatok nem maradhatnak titkosak, fenntartva az állandó politikai fenyegetettség légkörét és a manipulációk lehetőségét.

A rendszerváltást megelőző időszak titkosszolgálatának teljes szervezeti átvilágítása nemzetbiztonsági érdek. A nemzetbiztonsági szolgálatok szervezeti reformja és teljes vezetésváltása tovább nem halasztható.

Nemzetbiztonsági érdekre való hivatkozás nem szolgálhatja bűncselekmények elfedését vagy a bűnüldözés megakadályozását.

Az államtitokra politikai okokból való hivatkozás gyakorlata a továbbiakban nem fogadható el, az a mai szabályozás szerint a visszaélések elfedésére, bűnözői érdekek védelmére szolgál.

Nincsenek megjegyzések: