A Jobbik javaslatai a cigánybűnözés felszámolásáról

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az olaszliszkai lincseléssel nyilvánvalóvá vált, hogy a rendszerváltást követő 16 év kormányzatainak romapolitikája megbukott, a cigányság felzárkóztatására minden részletében alkalmatlannak bizonyult és elmélyülő magyar-cigány etnikai feszültséget eredményezett. A probléma megoldására irányuló érdemi beavatkozás érdekében a Jobbik a következő válságmegoldási stratégiát tartja célravezetőnek.
1. Meg kell szüntetni a romák pozitív diszkriminációját, el kell törölni minden olyan törvényt, jogszabályt vagy rendeletet, amely demokráciában megengedhetetlen módon a cigányságot hazánk nem cigány állampolgáraival szemben kivételezett
helyzetbe juttatja!
2. A médiának a cigányok által elkövetett bűncselekmények etnikai vonatkozásait elhallgató gyakorlata ellentmondásban áll a jogkövető magyar lakosság mindennapi tapasztalataival, s a jövőben a médiumok feladata, hogy a nyílt közbeszéd megvalósulása érdekében kimondja a valóságot: a cigánybűnözés létezik!
3. A romák kultúrájának számos eleme szöges ellentétben áll az európai normával, s közösségeik jelentős része a többségi társadalomba való beilleszkedési szándék legcsekélyebb jele nélkül teszi lehetetlenné az egymás mellett élést romák és nem romák között. Ezen oknál fogva a Jobbik határozottan fellép minden olyan kormányzati törekvés ellen, amely a társadalom, a közélet vagy az állammechanizmus bármely szegmensében az erőszakos integrációra törekszik. Ezek közül is kiemelkedő szerepet tölt be az oktatás és nevelés, amelynek különböző szintű intézményeiben eredményes munka; az adott szituációtól függően; gyakran kizárólag szegregáció alkalmazásával végezhető.  paks5n
4. Át kell alakítani a segélyezés rendszerét és szerkezetét! A kontroll nélküli anyagi támogatást célirányos egyéb támogatási formákka kell helyettesíteni, az anyagi juttatások heti rendszerességű közmunka végzéséhez legyenek köthetőek, kivételt ez alól a kötelezettség alól csak az arra bizonyítottan rászorulók képeznének.
A Jobbik a magyarországi cigánykérdés megoldását égetően fontos, elodázhatatlan és gyökeresen új szemléletű romapolitika kidolgozásában és bevezetésében látja, melynek megalkotásában valamennyi politikai erő, civil szervezet és a cigányság vezetőinek részvétele egyaránt és nélkülözhetetlenül szükséges.

 

zuglo.jobbik.hu

Nincsenek megjegyzések: