Jobbik Programja /1.

2008.04.03.

Szociálpolitika, érdekvédelem-mell kezdeném. A félelmetes és ördögi Jobbik programjából fogok szemezgetni az elkövetkező napokba.

Elsőként a szociálpolitika és érdekvédelembe fogunk belelapozni. Mély szociális válságban van hazánk, minek még nem értünk a végére egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a családok a dolgozó emberek, nőlt a létbizonytalanság, emelkednek a közüzemi díjak az élelmiszer árak, e közben a munkánk után kapott bér értéke egyre csökken. Nagy kincs ma, ha munkája van az embernek, ezzel visszaélve a munkáltatók büntetlenül zsarolhatják a munkavállalókat. Minimálbér, nem bejelentett munka, túlórákat nem fizetik ki, munkavédelem hiányosságai... súlyos problémák, mindemellett tétlen, tehetelen érdekképviselet.

A magyar munkás magára van hagyatva a multinacionális cégek, vállalkozók szabad prédája ereje, és tehetsége. Egy modernkori rabszolgaság felé halad nemzetünk. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt-ban van erő és tehetség, hogy fordítson sorsunk irányán. Nemzeti egységre van szükség. Magyar dolgozók érdekeit nem azokra a politikai erőkre kell bíznunk kik mögött befektető csoportok állnak és bábként rángatják az ország "felelős" politikusait, ahogy érdekeik megkívánják. Olyan nemzeti politikai erőre van szükség, ahol Magyarország, -Magyar érdek, mi mögött nem más áll mint a Magyar ember a Magyar nép. Ismerd meg programjuk, segítsd munkájuk, csatlakozz te is.

Szociálpolitika, érdekvédelem

A munkavállalók kiszolgáltatottságát csak erős, független szakszervezetek korlátozhatják. A múlt rendszerben gyökerező, az MSZP pártérdekét kiszolgáló szakszervezetek helyett új érdekképviseleti rendszer létrejöttének feltételeit kell megteremteni - nemcsak a közszférában, hanem a multinacionális cégeknél is.

A gyermekvállalás elősegítése érdekében biztonságot adó szociális támogatásokat nyújtunk, amelynek körébe tartoznak az otthonteremtési támogatások, a GYES, a GYED, családi pótlék emelése, adókedvezmények biztosítása, az anyaság főállású hivatásként való elismerése.

Megteremtjük annak lehetőségét, hogy a felnevelt gyermekek adójának meghatározott része a szülő nyugdíját növelje.

A használt lakás vásárlását finanszírozási szempontból az új építésű lakáséval egyenértékűvé kell tenni.

Adókedvezményben részesítjük a család- és anyabarát munkahelyeket létesítő, vállalkozásokat.

A rászorult gyermekek számára ingyenes iskolai étkezést kell biztosítani.

A szegényellátást törvényi alapon kell szabályozni. Megteremtjük a szegények, hajléktalanok, hátrányos társadalmi és anyagi helyzetben élők támogatását, ellátását és gondozását, beleértve a munkahelyteremtést, gondozást, gyógyítást, rehabilitálást, lakhatást, valamint ha szükséges, otthonba utalást.

A keresztény szellemű, hatékony szociálpolitika nemcsak pénzosztást jelent, hanem az emberekkel való törődést. A szolidaritás mellett a perszonalitást is érvényesíteni kell. Amíg nem erősödnek meg a civil és egyházi szociális szervezetek, addig az állam nem vonulhat ki erről a területről, nem szolgáltathatja ki a piaci viszonyoknak az emberek, a családok sorsát.

Nincsenek megjegyzések: