Vona Gábor Kiskunhalason

A Jobbik Magyarországért Mozgalom halasi szervezetének vezetői eredetileg a helyi papírgyár ebédlőjébe tervezték a fórumot, ahonnan azonban egy nappal a rendezvény előtt, az előzetes megállapodás ellenére kitiltották őket. Végül a Halas Hotel aulájában tartották meg a lakossági fórumot, ahova mintegy félszáz érdeklődő jött el.

72375_jobbveb Vona Gábor Kiskunhalason arról beszélt, hogy nem történt valódi rendszerváltás Magyarországon, maximum politikai hatalomváltás. Ennek ékes bizonyítéka, hogy ma is a szovjet, sztálinista mintára készült alkotmány van érvényben, amelynek eltörlését és új alkotmány készítését fogják kezdeményezni.

A Jobbik elnöke bízik abban, hogy a következő választásokon bejutnak a Parlamentbe, ahol kezdeményezni fogják a jelenlegi igazságtalan adórendszer módosítását. Szerinte a költségvetésben ma a legnagyobb hiányt a multinacionális cégek magyarországi jelenléte okozza, amelyek jelentős adókedvezményben részesülnek, ugyanakkor a közteherviseléshez nem, vagy csak nagyon kis mértékben járulnak hozzá. Mind-e közben a profitjuk nagy részét, amit a magyar adófizető emberek munkájából szednek be, kimenekítik az országból. Vona Gábor rámutatott: amíg a multik 100 új munkahelyet teremtenek, addig 1000 tönkre megy.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetője szólt arról is, hogy átalakítanák a mai, szerintük igazságtalan adórendszert, amely munkaellenes, mert akkora adóterhet tesznek a bérekre, hogy már nem éri meg dolgozni. A politikus szerint az a vállalkozó, aki nem próbál meg trükközni az adórendszerrel, éhen hal. – A vállalkozások többségét az állam kényszeríti bele a fekete vagy a szürke gazdaságba – jelentette ki Vona Gábor, aki kitért arra is, hogy segélyek helyett közmunkával segítenék a romákat.

Meg kell szüntetni a családi pótlék és a poronty bizniszt – fogalmazott a politikus, aki szerint a családi pótlékot csak kettő, esetleg három gyermekig adná az állam, ennél több gyerek esetén pedig már csak adókedvezmény formájában lehetne igénybe venni. Csak az tudna hozzájutni a családi pótlékhoz, aki adót fizet, tehát dolgozik – szögezte le a Jobbik vezetője.

BAON.hu

Nincsenek megjegyzések: