Jobbik Programja /3

2008.04.09.

Egészségügy

Frakcióülést tartott ma az MSZP egy új egészségbiztosítási modell lehetőségeiről.

A szocik miután elcseszték az egész egészségügyi törvényt és végre észrevették Magyar ember nem fogadja azt el, egy új modellel rukkolnak elő. A modelljük lényege: Állami tulajdonú, nonprofit elven működő regionális pénztárakat szeretnének létrehozni.

Mi ebben az érdekes? A Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt programjában olvashatjuk: „folyamatos állami ellenőrzés mellett, kizárólag nonprofit szolgáltatók részvételével kell megvalósítani.” (mármint a biztosítást) Félelmetes, nem? Az MSZP kínjában magáévá teszi a Jobbik programját. De lássuk a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt programját, röviden.

Egészségügy

A magyar népesség egészségi állapotának már középtávon is érzékelhető javítása a mindenkori kormány kiemelt felelőssége. Az állam elsőrendű feladata, hogy az ehhez szükséges feltételeket - a rendelkezésre álló forrásokból az egészségügyet az eddigiekhez képest előnyösebben részesítve - mindenki számára, különbségtétel nélkül biztosítsa.

Az egészségügy átalakítása az Alkotmányból következően csak a közfinanszírozás dominanciáját érvényesítve történhet.

A biztosításból fenntartott ellátás átalakítását a járulékfizetők és az ellátásra szorulók véleményének figyelembe vételével, folyamatos állami ellenőrzés mellett, kizárólag nonprofit szolgáltatók részvételével kell megvalósítani.

Az irányításában és a finanszírozásában is szét kell választani a biztosítási alapú gyógyító egészségügyet, valamint a prevenció és az egészségben tartás, gondozás állami feladatait.

A népbetegségek, szenvedélybetegségek visszaszorításának állami feladatát nem a betegellátás intézményrendszerében, hanem a megfelelő programokat gondozó rendszerekkel, a családok, a civil szervezetek közreműködésével kell megoldani.

Elengedhetetlennek tarjuk az egészségügyi bérreform folytatását, a karrier- és pályagondozási rendszer kiterjesztését. A paraszolvencia gyakorlatát az előzőeken alapuló egészségpolitika önmagában fogja visszaszorítani és végül megszüntetni.

A köz- és felsőoktatásban résztvevő tanulók számára sport- és egészségvédelmi programot vezetünk be. Az egészségügyi szűrővizsgálatot minden fiatalra kiterjesztjük, és a feltárt fiziológiai elváltozások gyógyítását, a szükséges gondozást biztosítjuk.

Az egészségre bizonyítottan káros adalékanyagokat száműzni kell táplálékunkból. Célunk, hogy hazánkban ne lehessen forgalomba hozni olyan termékeket, amelyek bármely összetevőjének egészségünkre gyakorolt hatása nem ismert.

Az idegenforgalom fejlesztése keretében kiemelt állami támogatást indokolt biztosítani az egészségturizmus céljára. A nyereség meghatározott hányada belföldi rekreációra fordítandó.

Frissítve ( 2008.04.09. )

Nincsenek megjegyzések: